TRAFIKA PREDRAGA LUCIĆA: Judith Reisman, kraljica Hrvata

Ivor Car

30. siječnja 2013.

TRAFIKA PREDRAGA LUCIĆA: Judith Reisman, kraljica Hrvata

„Ja mislim da upravo zbog te 'Ružičaste svastike' treba pustit gospođu Reisman da govori u Saboru. I da treba osigurat direktan televizijski prijenos (…) Možda nam gospođa otkrije o čemu se zapravo radi u onoj pjesmi o Juri i Bobanu. A možda i naši ustašoljupci dođu do vrijednih spoznaja o prirodi veze između Adija Hitlera i njegova lieblinga Antiše Pavelića. Već vidim i plakat...“, dio je razgovora između „trafikanta“ i „onog drugog“, u Trafici Predraga Lucića, koju piše za Novi list. S obzirom da Judith Reisman iskače iz svake paštete, svoj ćemo doprinos tome dati Lucićevim tekstom


Judith Reisman (FOTO: Novi list)

Nije vrag da će Josip Leko popustiti pred protudiskriminacijskim građanskim inicijativama i otkazati dogovoreno predavanje američke publicistkinje Judith Reisman koja propagira tezu da su za pojavu nacizma i Holokaust odgovorni homoseksualci okupljeni oko Hitlera...

– Vidiš li ti, trafikant, koga nam dovode u Hrvatsku?

– Neila Younga?

– Nismo mi te sreće. Dovode nam neku Amerikanku, evo imaš je na naslovnoj stranici Večernjaka... Pogledaj ovo: »Ekskluzivno Judith Reisman: 'Ja sam protiv uvođenja liberalnog spolnog odgoja u hrvatske škole'«!

– Šta se odmah žestiš? Možda je žena prosvjetna savjetnica.

– Ma kakva prosvjetna savjetnica?! Predstavljaju nam je kao znanstvenicu i kao »jedan od najjačih autoriteta u raskrinkavanju negativnih efekata pornografije«, a u tome što ona radi nema ni Z od znanosti. Žena je publicistkinja i svoje libre objavljuje po kućama koje štancaju religijsku i desničarsku literaturu.

– Eto vidiš da nije sve u znanosti, da nečega ima i u religiji... Možda smo po Vatikanskim ugovorima obavezni usvojit i mišljenje gospođe Reisman.

– Samo se ti zajebavaj! A znaš li ti da će ta gospođa održat i predavanje u Saboru?

– Kakvo predavanje? O spolnom ili o bespolnom odgoju?

– Čut ćeš, trafikant, čut ćeš. Ako ne upali ovaj apel kojim Glas razuma  – Pokret za sekularnu Hrvatsku, udruge David i Protagora, Centar za građansku hrabrost, Građanska akcija i građanska inicijativa Nisam vjernik od Josipa Leke traže da gospođi Reisman otkaže gostoprimstvo.

– Zar nije malo nepristojno otkazivat sad kad ju je već pozvao?

– Nije nju pozvao Leko nego udruga Vigilare i onaj Centar za obnovu kulture na čijem je čelu Josipovićev savjetnik za vjerske zajednice Stjepo Bartulica, a pobočnici su mu don Damir Stojić, Ivo Banac, Robin Harris...

– Koji Robin Harris?

– Onaj engleski povjesničar i »osvjedočeni prijatelj Hrvatske« za kojega ne znaš je li zatelebaniji u Maggie Thatcher ili u Pinocheta.

– Pa taj je ovdje doma. A kaži ti meni: je li Josipović preko vikenda stekao ovlasti da njegovi savjetnici određuju tko će držat predavanja u Saboru?

– Savjetnik Bartulica i vigilarijanci su tu Judith Reisman pozvali u Hrvatsku, a u Sabor stiže na poziv Kluba zastupnika HDZ-a.

– Sad pogotovo ne razumijem zašto si se toliko nakopistio na gospođu Reisman. Vidiš da nam tu ženu šalje sam Bog!

– Ma koji Bog?

– Jedan i jedini. Onaj koji je iznad Hrvatskog sabora i kojemu je – kako se to književno kaže – dopizdjela hrvatska nesloga, pa se angažirao oko postizanja nacionalnog konsenzusa.

– Kakvog konsenzusa? Jesi li ti sišao s pameti?

– Nisam ja sišao s pameti nego je Bog sišao s nebesa i u zemlji Hrvatskoj učinio mirakul da se barem oko nečega slože i Josipović i Leko i Karamarko.

– Pa nisu morali dovlačit ženu iz Amerike. Mogli su se isto tako složit da se Saboru obrati naprimjer Ana Lučić. Zar i ona ne bi s jednakim uvjerenjem tupila isto što i Judith Reisman: da je »model seksualnosti koji se uvodi u hrvatske škole zastranio, dijaboličan i sramotan« i da nam zbog toga slijedi Sodoma i Gomora u kojoj trebamo očekivat »svaku vrstu seksualnih zločina, impotencije, seksualnog zlostavljanja djece, abortusa, razvoda, trgovanja djecom...«? I zar bi propustila prigodu da u sabornici s nasladom elaborira onu svoju čuvenu tezu da je seksualnost životinjska?

– Ne možeš tu gospođu uspoređivat s Anom Lučić...

– A zašto ne bih mogao? Možda se ne bi složile jedino oko homoseksualne prirode nacizma.

– Kakve prirode nacizma?

– Homoseksualne, dobro si čuo. Gospođa Reisman, naime, rado distribuira ideje iz knjige »Ružičasta svastika« Scotta Livelyja i Kevina Abramsa koji tvrde da su za pojavu nacizma i Holokaust odgovorni homoseksualci okupljeni oko Hitlera. A i Hitler je, ako je vjerovat drugarima Scottu i Kevinu, bio peder.

– A kako su to otkrili? Jedan po jedan ili obojica od puta? I zašto je onda Hitler progonio i istrebljivao homoseksualce?

– Valjda da sakrije svoje sklonosti.

– Ja mislim da upravo zbog te »Ružičaste svastike« treba pustit gospođu Reisman da govori u Saboru. I da treba osigurat direktan televizijski prijenos.

– Jesi li ti umno bolestan?

– Ja sam umno znatiželjan. Možda nam gospođa otkrije o čemu se zapravo radi u onoj pjesmi o Juri i Bobanu. A možda i naši ustašoljupci dođu do vrijednih spoznaja o prirodi veze između Adija Hitlera i njegova lieblinga Antiše Pavelića. Već vidim i plakat...

– Kakav plakat?

– Plakat za predavanje Judith Reisman na temu »Finih mrtvih ustaša«.

– Alo, kretenu! Jesi li smetnuo s uma da tu gospođu u Hrvatsku dovodi udruga Vigilare?

– Pa šta onda?!

– Ako znaš da je članstvo te udruge iskakalo iz kože vidjevši plakat za »Fine mrtve djevojke«, kako ti može past na pamet da bi vigilarijanci tolerirali bilo kakvu repliku tog plakata? Šta bi ti sad: onim porculanskim Madonama stavio slovo U?

– Stvarno je žalosno koliko si nemaštovit. Ne da na plakat ne bih stavio dvije Gospe, nego niti jednu.

– Nego koga bi ti stavio?

– Maru Pavelić kako tješiteljski grli Evu Braun.


Predrag Lucić

Lupiga.Com via Novi list