SUŠI I SAŠIMI U PR KATASTROFI GODINE: Koja tri "debila"!

Ivan Kegelj

18. siječnja 2011.

SUŠI I SAŠIMI U PR KATASTROFI GODINE: Koja tri "debila"!

Susret Zorana Milanovića i Radimira Čačića s visokim dužnosnikom Europapress holdinga Davorom Butkovićem već u siječnju se kvalificirao za finale natjecanja za PR katastrofu godine. Sushi i sashimi, mrtve - nevezane Mađare i file tune plavoperke šefovi oporbe probavljat će tjednima, a bude li malo (ne)sreće i mjesecima. Znate već kako je to kad ulica nekog, primjerice dvojicu oporbenih prvaka, prozove nadimcima Suši i Sašimi. Za početak, pogledajmo kako su susret prokomentirali čitatelji tiskovine u kojoj su detalji susreta objavljeni


Sašimi i Suši  

Dakako, radi se o komentarima čitatelja Jutarnjeg lista ostavljenim pod dio teksta o Milanovićevom i Čačićevom gostovanju u domu novinara Davora Butkovića, a o kojem smo na Lupigi već ponešto rekli. Između osam stranica komentara našli smo tri ili četiri komentara koji bi se mogli nazvati pomirljivim i sklonim šefovima oporbe. Sve ostalo - čista katastrofa. Uzgred, valja napomenuti da su PR stručnjaci SDP-a našli za shodno link na Milanovićevo gostovanje kod Butkovića staviti i na službenim stranicama stranke.

Kao uvod u tekst koji se čitatelju nudi na uvid izdvojene su ove Milanovićeve rečenice: "Mi se ne želimo svima sviđati, želimo ozbiljno vladati Ja sam, dakle, uvjeren da zadatak političara nije da se dopadne, nego da odgovorno, katkad i nepopularno, obavlja važne državne poslove. I inače nisam zagovornik populizma, a sada u Hrvatskoj definitivno nije vrijeme za populizam. Iste se mogu protumačiti kao stranački odgovor na zgražanje dežurnih komentatora, koji su naglasili degutantnu notu ovog "susreta na vrhu".  

Elem, evo komentara čitatelja Jutarnjeg:


Marko Vucak 17. siječanj
Koja tri "debila"


Krešimir Balić Jan 16
koja ružna fotografija - 2 kakti socijalno osjetljiva političara prenemažu se na sushiju i šampanjcu s novinarom koji je više političar i biznismen. Sjećam se kako je Butković pred izbore držao stranu Sanaderu i HDZ-u a prao MIlanovića. Smiješno je da taj novinar s viletinom na podsljemenu može reć da je neutralan i da štiti javnost. Rekao bih da taj ima debelog računa u svemu što piše. A ova dva došla na njegove ljigave kreacije - intervju sa sušijem i šampanjcem - fuj! Jebali nas takvi novinari i političari.


Damir Cupac Jan 16
Stvarno moraš biti glup da bi sjeo s Butkovićem za stol i onda se ovako preseravao kao ova dva nesretnika. Dragi Ratko i Zoki, jadni li smo mi s vama kao alternativom. Izrigat ću se, majke mi.

Bozidar Pavlovic Jan 16
Sjećam se da sam kao mlad čitao od G.Orwela "Životinjsku farmu", u kojoj su na nekoj iliustracicji prikazane svinje kako sjede za stolom. Razglabale su o donošenju zakona o načinu vladanja te su izrekli: "Svi smo mi jednaki, ali su neki jednakiji od drugih". Ova trojica zorno prikazuju naše političare i vlast i potvrđuju tu rečenicu.


Mate Matić Jan 16
Nemam želudac za pročitat baljezgarije trojice ugojenih klauna dok narod skapava u talogu bezperspektivnosti i beznađa.Stvarno JL ima obraza prezentirat velikoumotvorine hrvatskih gnjidavih političara bez obzira koju opciju zastupaju.Njihov pojavni oblik je isključivo dobrodošao ljudima sa probavnim smetnjama.


Ivan Gorickic Jan 16
oni su veliki vizionari i mislioci mozak im treba ogromno energije pa moraju dobro pojesti a sta trba narod jesti kad netrosi energiju u nikakvom pogledu neradi a i misliti nema potrebe jer ovo sto se desaje ovi sto zderu smislili su vec odavno da nam ovako bude ida se nista nemijenja


Fran Brdar Jan 16
butkovic mi se gadi... ali barem nije preko emaila jeo :D


Luka Šulentić Jan 16
Oni se ne žele sviđati narodu,bitno da vladaju i da je njima dobro..


Facebook User Jan 16
MISLIM DA SU SI OVOM GESTOM MILANOVIĆ I ČAČIĆ ZABILI AUTOGOL... NIJE IM TREBALO TO NASLIKAVANJE SA OKORJELIM RAZBOJNIKOM BUTKOVIĆEM ZA PREPUNIM STOLOM... SMATRAO SAM DA SU MALO PAMETNIJI, NAROČITO U IZBORNOJ GODINI...


Daniel Zg Jan 16
dakako, kriminalne radnje netreba zaboraviti. nadalje reći ću što mislim, ali ne o ovoj dvojici nego o većini današnjih političara u hrvatskoj. to je sve ista bagra koja bolesno želi na vlast. za uspješno voditi hrvatsku državu nije potrebno biti superman s 10 fakulteta i 20 tvornica nego običan čovjek ali pošten i rodoljub.


Facebook User Jan 16
Pokazali ste već koliko ste "sposobni" ali za vlastiti džep. Čačić da ima i malo morala više nikada se ne bi pojavio u medijima nakon svega što je učinio. Za Milanovića je suvislo trošiti riječi jer taj čovjek već godinama sanja vlast. Druga je priča da on nije kalibar za premijera i da svi njegovi poslovi do sada nisu nikako odrađeni da ne kažem da je na sve te pozicije došao uz pomoć svog tatice.

Lupiga.Com