Suludom se jurnjavom odvezao u smrt

Ivor Car

1. rujna 2007.

Suludom se jurnjavom odvezao u smrt

"Brzina ubija" stotinu je puta prožvakana floskula koja se i danas pokazala točnom kada je još uvijek nepoznati mladić u mahnitoj slalom vožnji po zagrebačkoj Branimirovoj ulici, izgubio život. Šokirani sudionici nesreće ispričali su nam kako je prije kobnog sraza s kombijem, mladi vozač jurcao, neprestano mijenjajući trake, a kada su mu dvije trake u njegovom smjeru bile premalo, počeo je prestizati i po trakama za suprotni smjer. Kako je jurnjava okončala doznajte na

- Odjednom sam maleni crni automobil ugledao u retrovizoru iza sebe, iako ga do tada nigdje nije bilo. U sljedećem momentu već je bio pokraj mene, prestižući me po suprotnom smjeru, ispričao nam je sredovječni muškarac, vozač Škode Felicije, objasnivši kako je došlo do nesreće. Mahnitom vožnjom tada je, naime, crna Seat Ibiza okrznula lijevi bočni dio Seat Toleda koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Bliski susret bio je dovoljan da vozač počne gubiti kontrolu. Prvo je sastrugao bočni dio Škode, potom i Peugeot 206 da bi potpuno izgubio moć upravljanja i silovito se frontalno zabio u kombi Peugeot Expert koji je također dolazio iz drugog smjera, i to krajnjom trakom. Mladić je na mjestu ostao mrtav, a njegov identitet nepoznat. Uz tijelo nisu pronađeni nikakvi dokumenti, osim prometne dozvole.

U policiji smo doznali kako je Ibiza u posljednje vrijeme često preprodavana tako da nije lako otkriti tko je mladić koji je gotovo sat vremena ostao zarobljen u smrskanom vozilu. Očevici kažu kako je riječ o osobi u ranim dvadesetim godinama, obučenom u bijelo radno odijelo kakvo nose ličioci. Oni koji su se u to vrijeme, nešto prije 14 sati, vozili Branimirovom ulicom kažu kako je Seat dulje vremena suludo vozio, ubacujući se između vozila na krcatoj prometnici, ne mareći za razmak i žmigavce.

Na svu sreću nitko od sudionika nesreće, u kojoj je na kraju sudjelovalo šest vozila, nije teže ozlijeđen, te je nastradao samo krivac. Unakaženo beživotno tijelo su iz zgužvane hrpe lima izvukli vatrogasci, dok su vozači mrtvačkih kola rastjerali znatiželjnu djecu kako ne bi vidjela prizor koji je na hrvatskim cestama sve češći, usprkos MUP-ovom najavljivanju raznih preventivnih mjera. No, najtragičnije je što je smrt ovoga mladića malo koga dirnula. Neki su mladci gledajući u nakupinu lima, puni sebe, komentirali kako si je sam kriv kad ne zna voziti, tako da nam samo preostaje čekati kada će nam netko od takvih pokazati kako se zapravo vozi i odnijeti nečiji život.