Što je novoga?

Ivor Car

16. veljače 2004.

Što je novoga?

Evo ga opet kasnimo s ovom novicom i to je baš gušt, merak, uživancija, naslada, zadovoljstvo, ćejf, a kad već kasnimo onda neka ovo bude i bezvezna novica. Dakle, kod nas ništa novoga, neka lijenost se uvukla pod kožu i tamo raspremila svoje stvari kako bi naznačila da će kampirati dugo, dugo. Osim lijenosti tu su, kao i svakog tjedna, novi rekordi, pohvale, pokude i ine stvari, a kao i svaki tjedan najava nema.

Zašto kasnim ne govorim ni majci svojoj, pa tako neću ni iksx-u, RR-u, a ni ostaloj ekipi, koja je skupa sa mnom u proteklom tjednu skuckala sramotnih 22 ID-a, odnosno 22 teksta. No, ni to nije naše posjetitelje spriječilo da u srijedu 11.2. dođu u rekordnom broju i tako postave novi dnevni rekord posjeta, koji sada iznosi 2 603. Sve nešto, kladio bih se, ovog tjedna novi rekord neće pasti. Gužva još jedino vlada kod kolumnista, iako su neki od njih već počeli brisati svoje radove (neću imenovati, pronađite ih (njega, nju) sami). Noviteta nikakvih nije bilo, ali pozdravljamo povratak lijenog vuka iz zraka na zemlju, a ne zaboravimo kako je on dio opstalog trojca koji Lupigom piše od njenog prapočetka.

Naša prošlotjedna anketa svojim rezultatima, mene osobno, je iznenadila, jer tko bi očekivao da pobjednik neće biti Miljenko Jergović (zar je bitno s kojim djelom?). Jergović se našao tek na trećem mjestu, dok je drugo zauzeo Marinko Koščec s Wonderlandom, a prvi je Josip Mlakić s već toliko puta nagrađivanim Živim i mrtvim. Očekivano zadnju poziciju dijele Daša Drndić (Leica format) i Edo Popović (Izlaz Zagreb jug). Dakle, ako je vjerovati vama, nagradu Jutarnjeg lista za najbolju domaću prozu dobit će Mlakić. Ne bih se htio previše upuštati u komentiranje ovih rezultata, ali sve miriše na to da je Jergović izgubio poziciju koju je u "narodu" imao do sada, pa istom više nije tako simpatičan i drag.

Ovotjedna anketa istražit će tržište, pod uvjetom da se ovo što mi imamo na sajtu može na bilo koji način povezati sa tržištem. Ergo, recite vi nama koji vas tip naših novica najviše zanima. Ponudit ćemo vam slijedeće odgovore: osobni komentari, ljute zahebancije, sve što počinje na sport, ozbiljno i britko politikantstvo, sve što ima veze sa četiri slova: seks, šarolike gluposti, svjetska čuda i druge budalaštine, gole sise i druge slične stvari, kultura i to, te kao povratak korijenima – sve vezano uz 4asa.

Najava neće biti ni ovaj tjedan, red je da malo odmorimo. Pohvale će biti i one idu, gle čuda, iksx-u, koji je, eto, prije svih saznao (barem on tako kaže) da će Metallica posjetiti Hrvate, a kako dodatno saznajem i Srbijance. Osim toga, sastavio je par e-ciklopedija, tako da sam usprkos svemu morao poduzeti taj korak. Pokuda će otići mojoj najdražoj mušteriji, novopečenom bogatašu Riječnom raku. Eto, to je to, dosta mi je do slijedećeg puta, a i dulje.