Najavljujemo - Švrakino selo via Baščaršija

Ivor Car

11. veljače 2004.

Najavljujemo - Švrakino selo via Baščaršija

Dragi i nedragi Lupeži pred vama je još jedna novica koja se bavi najavljivanjem nečega ne baš svakidašnjeg na ovom sajtu, a u ovom slučaju to je novi putopis. I to već drugi u ovoj godini (tempo koji sigurno nećemo moći slijediti). Njegov autor se kao i drugi Lupeži prije njega zaputio u smjeru Istoka, točnije, otišao je do Švrakina sela, što je, opet točnije, u Sarajevu

Najavljujemo već drugi putopis ove godine. Stvarno putuju ovi Lupeži, što nikako nije u redu prema onima koji ne putuju. Ovoga puta LupežPutnik bio je prošlotjedno pojačanje Lupiginim kolumnistima – Dunga, koji se po prvi puta zaputio u Sarajevo, i to baš na doček Nove godine.

Moram vam odmah reći, kako je svoj zadatak obavio vrhunski, u što ćete se uvjeriti i sami ukoliko pročitate njegove dojmove naslovljene "Švrakino selo via Baščaršija"  A dojmova ima, jer uz svesrdnu pomoć Riječnog raka, Dunga je u optimalnim vremenskim uvjetima probao potrošit', što više, što brže, da uz pjesmu, osmijehe, vino, rakiju, Sarajevsko pivo i baklave dočeka Novu godinicu.

Isprobao je on i komšijsko strpljenje što je rezultiralo sa rečenicom: Ispričavaj se ti materi svojoj. Bolje je prošao sa ispitivanjem gostoljubivosti sarajevskih vlasnika kafića, kada je u kafiću za razvaljivanje vrata WC-a, od gazde Zlaje dobio pozivnice za doček Nove godine. Šta pozivnicu? Šest pozivnica!

Ukoliko netko nije shvatio da je ono maloprije bio link na Dungine dogodovštine iz Sarajeva, evo mu sada otvoreni poziv da klikne na ovih sedam znakova: XOXOXOX i prebaci se na putopis.