Što je novoga?

Ivor Car

9. veljače 2004.

Što je novoga?

Kakav sad uvod smisliti u ovu bolesnu novicu s još bolesnijim tempom? U glavi neumorno tutnja višak alkoholnih para i prokletog nikotinskog dima, što čovjeku ne dopušta da zastane i pošteno se zamisli. Ma nemam pojma. Ima tu, valjda kao i uvijek, pohvala, pokuda, najava, "svakotjednih" rekorda, nekih neozbiljnih anketa, baš kao i onih koje nam "pristaju" – kulturnih, a takva će se prsiti na našem sajtu kroz cijeli slijedeći tjedan
Nakon neuspješno složenog uvoda, u mojoj glavi konfuzija je još veća, ali probat ću to zanemariti uz tvrdnju kako su prošli tjedan Lupeži (da budemo precizni njih 9) izbacili 22 teksta, što je za komada dva manje nego tjedan prije. Poseban muving da se primijetiti kod kolumnista, kod kojih je zavladala velika gužva i za razliku od nekih prošlih i mrskih mi vremena sada imamo hrpu dobrih stvari. S druge strane mora se priznati da neke druge rubrike kradu bogu dane, što se posebno odnosi na film i recepte, ali i na e-ciklopedije. No, to brojne Lupigine posjetitelje nije spriječilo da još jedan tjedan za redom obore dnevni rekord u broju posjeta. Rekord sada iznosi 2 476 posjetitelja, a oboren je u petak. Zgodno bi ovu novicu bilo iskoristiti kako bi upozorili na novog Lupeža, Marshmallow-a, čijim su se prvim tekstom na Lupigi oduševili mnogi i njima za volju reći ću kako to definitivno nije njegov posljednji tekst. Osim toga Dunga nam je napokon postao kolumnist. Nakon nekoliko mjeseci peripetija. I to je zapravo sve čega se trenutno, konfuzne glave mogu sjetiti.

Sudeći prema našoj prošlotjednoj anketi Hrvati su natprosječno dobri sportaši (čuj forme – natprosječno dobri!?!). Ali jedva, samo pet glasova nedostajalo je da pobjedi ono drugo Ahaaa, ono podrugujuće. Zanimljivo je kako 20% ispitanika (kako dobro zvuče ovi izrazi što sam ih pokupio s Dnevnika) nema jasno mišljenje o datoj problematici, te sliježući ramenima otvoreno odgovara –pojma nemam.

Ovotjedna anketa ozbiljna je ono pravo. Ne znam kako, ali mi, hrpa iskonskih primitivaca, slovimo kao autori nekog prekulturnog sajta, pa shodno tome moramo zadržati taj nezasluženo dobiveni renome. Tako vas ovaj tjedan pitamo tko je vaš favorit za osvajanje nagrade Jutarnjeg lista za najbolju domaću prozu. Kako ne bi ponavljali imena istih, samo vas upućujemo da stanete u red i glasate. Pobjednik je vrlo izgledan. Ne mislite li tako i vi?

Znate šta je bilo? Opet Bozzi moram dati pohvalu tjedna. Nije da se čovjek naradio, ali zapeo je onako udarnički, kako samo on zna i uknjižio tko zna koju pohvalu po redu. Pokudu ću uputiti miro@lupiga.com -u koji se prošli tjedan negdje zagubio (znamo mi točno gdje, pa mu zato opraštamo (ejh, baš kao da nekome drugom ne opraštamo)). A što se tiče najava tu smo malo zakazali. Već drugi tjedan za redom najavljeni putopis iz Sarajeva nije ugledao svjetlo dana, ali umjesto toga smo iznenada najavili novog kolumnistu – Dungu, što u konačnici znači kako ćemo putopis objaviti ovoga tjedna. Uh, ja konfuzije …