Dunga ante portas

Ivan Kegelj

8. veljače 2004.

Dunga ante portas

Dobro odigrava povratnu loptu iz prve, netragom nestaje oko dva sata ujutro, ima oko, gleda filmove isključivo, samo i jedino na dvd-u, hrani se danju, a lovi noću, zovemo ga Dunga. To je ukratko profil osobe koju ne treba previše predstavljati. Naš stari suradnik, još stari GostLupež, te od danas - novi kolumnista. Toliko za uvod
Nadimak je dobio po legendarnom Brazilcu, zato jer slično odigravaju dugu loptu u bunar. Nije mu stran ni prodor iz sredine terena u  šesnaesterac, u kojem je na ove oči uspijevao slomiti po nekoliko protivničkih igrača svojim čudesnim driblinzima, te takozvanim lažnjacima. Ne jednom zatresao mrežu na službenim domskim utakmicama, što ga svrstava među nogometne velikane. O tome najbolje govori podatak da je uvršten u nogometnu kuću slavnih studentskog doma Moša.

Govori nekoliko stranih te dva nastrana jezika, izvrsno pliva, a dobro se snalazi i u zraku. Kulturan i smiren s izrazito sofisticiranim smislom za šalu, pošalicu, vic i skeč. Čovjek, drug i starješina
   
Ne bi bilo red da vam već u najavi otkrijem o čemu čovjek piše. Mogu vam reći o čemu god da je riječ - sjajno je napisano i vjerojatno će dobiti komentare tipa: nabijem te na hurac, srbočetniče, šta ti tu nama ..., itd. itd.

Kako god da bilo pročitajte prvu Dunginu kolumnu na ovom linku i potom mu ostavite kakav komentar, čisto da čovjek zna kako ste tamo uistinu i bili.