Što je novoga?

Ivor Car

2. lipnja 2003.

Što je novoga?

Bez najava, na brzaka, bez osobite volje napisao sam ovu novicu, bezbrojnu po redu u nizu "Što je novoga". Najteži je dio bio koga među svim lupeškim neradnicima proglasiti "neradnikom tjedna", a koga pohvaliti. Jako teško! Kako bih nadopunio preostali prostor ovog uvoda dodat ću i to kako su rezultati prošlotjedne ankete meni osobno vrlo zanimljivi, a i simptomatični. Vi odlučite jesam li u pravo, ili kojom rijetkošću – nisam!
Ljudi moji pa nema ništa novoga. Kao prvo čekajte da vidim jesam li što obećao ili najavio …. E jesam, obećao sam, odnosno, najavio sam, i to putopis iz Krakowa (taj je bio) i iz Londona (taj nije bio jer naš simpatični Riječni rak (fališ nam jako!) je još uvijek tamo, a kako stvari stoje bit će i preko slijedeće novice "Što je novoga", osim ako ga zbog kakve budalaštine ne deportiraju).  Na početku da napomenem kako još uvijek smatramo da rat nije gotov, pa ratni svizac ostaje usprkos nekim prijedlozima da ga razvojačimo. Sve se čini da će taj svizac ovdje ostati dok smo mi živi, jer rata će uvijek biti.
A sad pređimo na anketu, i to onu prošlotjednu u kojoj smo dali posjetiteljima Lupige da odluče tko je pobjednik Eurosonga. Zanimljivo (a da li i simptomatično?) da je prema Lupežima pobjednik Bosna i Hercegovina, i to skoro pa uvjerljivo. Na drugom mjestu je, opet zanimljivo (a da li i simptomatično?), Hrvatska. Na trećem mjestu je Turska, što vi možda i nećete naći zanimljivim, ali ja hoću, pa čak i simptomatičnim. No, mora se priznati da je ipak najviše bilo onih koji su izjavili kako Eurosong  uopće nisu gledali. Još ćemo spomenuti kako je najmanje glasova (tek četiri) dobila Norveška. Ostatak možete vidjeti sami klikom na riječ prošlotjedna!
A ideju za ovu, ovotjednu anketu, dala mi je jedna novica Riječnog raka, ona o obiteljskom nasilju u Engleza. Tako vam ovoga tjedna postavljam neukusno i krajnje šovinističko pitanje: "Jeste li ikada udarili žensko biće?". Eto pa sad vi glasajte, a nadam se da neće biti niti jedan potvrdan odgovor (puste nade…).
A sad onaj najteži dio. Koga proglasiti neradnikom tjedna, kada su do sada svi ponijeli tu titulu, a glupo je da je neko dva puta odnese, pa će zato ta titulica pripasti navaru. Eto, to smo riješili. Gotovo jednako teškim poslom smatram i pronalaženje nekoga tko bi bio pohvaljen (a glupo mi je hvaliti sebe samoga, iako bi to bilo i više nego u redu). No, našao sam prikladnu osobu, a to je sapere_aude, čovjek koji je tek prispio među Lupeže. Zanimljivo je napomenuti kako je odmah, ekspresno, svojim dolaskom stekao neprijatelje, a to Lupež voli i cijeni.
Eto tako ja završavam još jednu, tko zna koju po redu, novicu "Što je novoga", bez ijedne najave. Samo neka se zna.