Što je novoga!

Ivor Car

16. prosinca 2002.

Što je novoga!

Uh, kako dani, brzo lete, a tek tjedni koji također u zadnje vrijeme nikako ne šepaju. Na našem malom siteu na kojeg vrijeme i njegova, nekom sudbonosna, prolaznost nikako ne utječu, ne događa se ništa posebno. Iz stare ankete zaključili smo da ste zadovoljni napadalim snijegom, u novoj već ukazujemo na nevjerojatno približavanje Nove godine, a usput ćemo i najaviti nešto. O svemu tome, kao i o pokudama, pročitajte u toliko spominjanoj riječi -
Proteklih dana dobar dio našeg kontinenta dobio je dugoočekivanog gosta, nekome dragog,  a nekome mrskog. Naravno, radi se o snijegu koji je zabijelio ulice, kuće, stabla i mnoge druge stvari koje se zabijeliti daju. Neki nisu vjerovali Lupiginom meteorologu koji je pogodio kako će padati snijeg, pa su neko vrijeme na prošlotjednoj anketi glasali za odgovor "A koji snijeg?". Na kraju kada su birališta zatvorena ispalo je kako Lupiginim čitateljima snijeg, ipak uglavnom "baš paše". Nekima ide i na živce, a to su vjerojatno oni probušenih đonova, ili oni kojima se ne da čistiti auto svaki dan. Prema tome ne znam da li da žalim ili da zavidim onima koji su tamo gdje snijega nema!
Snijeg nas je upozorio na još jednu stvar, a to je da se Nova godina približava krajnje neumjesnim tempom, dakle prebrzo. A Nova godina je uvijek povod za neko druženje, a za neko druženje uvijek trebaju i neki planovi. Zbog toga smo se odlučili saznati imate li već neke planove, za ono što neki neutemeljeno i neumjesno nazivaju "najluđom noći". Neke mogućnosti su ponuđene, a vi u njima probajte pronaći sebe i svoje planove. Dakle, u ovotjednoj anketi vas pitamo: Gdje ćete slaviti Novu godinu?
Vrijeme je i da ovu novicu iz serijala "Što je novoga" privedemo kraju, pa tako je pravi cajt za prelazak na pohvale, pokude i najave. Pohvala ovog tjedna nema, ali zato su tu uvijek prisutne pokude. Ovaj put ćemo generalizirati i pokude uputiti svim onim netolerantnim ljudima koji vrijeđaju, lažno se predstavljaju i pričaju gluposti, te se nadam da je ta priča sa nekim idiotskim prepucavanjima završena. Što se tiče najava, red je da se pohvalimo kako će Lupiga ovoga tjedna imati svjetsku premijeru novog spota "Djed Mraz", popularnog umjetnika poznatog pod pseudonimom Edo Maajka. O cijeloj stvari ćete biti podrobno i pravovremeno obaviješteni. Eto toliko za ovaj put!