Što je novoga?

Ivor Car

24. svibnja 2005.

Što je novoga?

Prošlo je dva tjedna, a na Lupigi ništa novoga, osim neke male užurbanosti i, vjerojatnog novog rekorda, ali ne u broju posjeta, nego u broju zemalja iz kojih je Lupiga ovaj mjesec posjećena. U pitanju je čak 112 svjetskih država (dosadašnji je rekord iz travnja - 114), a to je, ruku na srce, respektabilan broj zemalja, koliko ih, vjerujem, prosječni Lupež niti ne može nabrojati. U ostatku novice uobičajene stvari, kao što su kukanje

Nakon dva tjedna svizac je opet tu, a između dva njegova pojavljivanja na Lupigi je proletjelo 33 teksta, mahom novica i e-ciklopedija, što je nešto više od uobičajenog, ali daleko od željenog, učinka. U tom "uspjehu" sudjelovalo je samo 12 Lupeža, odnosno za sedam manje nego u razdoblju koje je prethodilo prijašnjem sviscu. Svakako treba napomenuti da je u skladu s rastom posjeta, iz mjeseca u mjesec, i u svibnju Lupiga primjetno posjećenija. Trenutno je posjećena iz 112 zemalja svijeta, što je dobar pokazatelj kako bi mogao pasti rekord od travnja kada se na naš web pristupilo iz 114 svjetskih država. Ukoliko mislite da je to malo, onda bih vas zamolio da ih nabrojite toliko.

Od onoga što vrijedi izdvojiti tu je par novica (Računala - kućni ljubimci, ili još gore - obrnuto; Ekskluzivno: Rad na način "24 sata"; Poštene pljačke; Gen senzacionalizma - Teatar gen; A gdje je revolucija stoko?; Za sve je kriv Toma Sojer;) i recept namijenjen onima koji cijene domaće i vole živjeti zdravo - tri varijante kako napraviti Domaći sok od bazge.

I za ovoga perioda, koliko se svizac nije javljao, imali smo dvije ankete. Pitali smo za vrijeme kojega sata bi se trebao podučavati seksualni odgoj u školama, a vi ste u najvećem broju slučajeva odgovorili kako bi to moralo biti na posebnom satu (28%). Neki su mišljenja da je za takvo podučavanje zgodan i sat razredne nastave (21%), ali i matematike (?!?!) (12%). Najmanje ste držali da bi to trebao biti sat glazbenog (3%).

Nakon ove ankete uslijedila je nova - Upute uredništva 24 sata njihovim dopisnicima, objavljene na Lupigi, smatrate? Zanimljivo je kako je nama nepoznati hacker, čini se simpatizer 24 sata, neprestano s ankete skidao određeni broj glasova za opcije nesklone "malim novinama", tako da su pravi rezultati zapravo nepoznati. No, svakako je jasno kako spomenute upute ne smatrate dobrim djelom, jer je tek 1% anketiranih odgovorilo kako su upute uviđavne, a 3% da su one profesionalne. Uglavnom se pribjegavalo odgovorima "ljigavo" i "prestrašno". Naš stav, naravno, nije potrebno isticati.

Ovotjedna anketa pita vas hoćete li posjetiti mega-ultra-turbo-spektakularni stadionski koncert Bijelog dugmeta, dugo zaboravljenog, pa čak i nepoćudnog benda, koji nas svakodnevno opsjeda po novinama, monitorima i televizijskim ekranima.

Za početak kraja odmah upućujemo pohvalu Elfridi koja je prionula kao da je plaćamo, i to, čini mi se, drugi put za redom, dok je pokudu zaslužio talentirani, ali indisponirani Dunga. Što se tiče najave, ima tu raznih razgovora i nagovora, ali kako je sve "neslužbeno" i "navodno", ovaj put ćemo ih preskočiti. Do sljedećeg izlaska svisca iz rupe - ugodan pozdrav.