Stadion Koševo fudbalski je raj, Saraj'vo je plave boje svaki Kinez zna

Ivor Car

21. prosinca 2005.

Stadion Koševo fudbalski je raj, Saraj'vo je plave boje svaki Kinez zna

Poduzetni Kinezi još su jedanput uboli u sridu. Ovaj put, navodno su, s Istoka dovezli 10.000 navijačkih šalova i kapa, koje bi u BiH utopili za male pare. Ne bi tu bilo ništa čudno da šalovi nisu namijenjeni navijačima FK Sarajeva kojima se zasigurno neće svidjeti što je na šalovima, a i kapama, dabome, njihova bordo crvena boja zamijenjena plavom bojom tako tipičnom za najvećeg suparnika NK Željezničara

Fotografije jednog od najvećih kineskih promašaja na Balkanu osvanule su na forumu jednog sarajevskog portala (sarajevo-x), a nakon toga, kao kuriozitet, i u tamošnjim najčitanijim dnevnim novinama, jer tako diletantski zamijeniti ljute gradske rivale - plavog Želju i bordo crveni Saraj'vo - i nije uobičajena stvar.

Tko je napravio ovaj gaf i na kome će se slomiti kola, stvar je o kojoj će još danima raspravljati mnogobrojni kineski puk u Bosni i Hercegovini koji je zadnjih godina pristigao u tu zemlju kako bi krvavo zaradio pokoju konvertibilnu marku.

S druge strane sigurno je da plave šalove i, a i kape, dabome, FK Sarajeva neće kupovati nitko, ukoliko isključimo šaljivdžije koje će potrošiti pokoju markicu kako bi mogle provocirati svog omiljenog 'pitara' ili 'košpicara', kako jedni navijači zovu 'one druge'.

No, ako su bili pažljivi promatrači događaja oko sebe, krivci će znati odreagirati i u ovoj situaciji, kada se promašenu investiciju može opravdati s vrlo jednostavnim - 'Nisam ja, matere mi'. Ako to do sada nisu naučili, onda …