Crven, bijel i plavi ... to je barjak pravi ...

Ivor Car

30. studenog 2004.

Crven, bijel i plavi ... to je barjak pravi ...

Za razliku od nekih zastava koje je nemoguće okrenuti naopačke ili ih je barem teško prokužiti kada stoje naopačke, a kada ne, hrvatsku zastavu treba znati objesiti naopako i za takav uspjeh potrebno je ili mnogo nemara, ili nimalo razmišljanja. Što nam je od to dvoje poklonilo motiv ovjekovječen ispred policijske postaje u Velikoj Gorici vjerojatno nikada nećemo saznati

Fotografija je snimljena prije nekoliko dana ispred policijske postaje u Velikoj Gorici u ulici Matije Magdalenića 2 (45° 43´sjeverne geografske širine i 16°5´ istočne geografske dužine), a uredništvo Lupige dobilo ju je elektronskim putem od nepoznatog pošiljatelja.

Nećemo sada ustvrditi kako motiv s fotografije svjedoči da u vicevima o policajcima itekako ima istine, čak što više, skloniji smo zahvaliti se policiji u ime građana Velike Gorice što su im i u ovim zimskim danima uspjeli izmamiti smiješak na lice. Ukoliko pak ovo shvaćate kao ozbiljnu pogrešku koja se nikada više ne smije ponoviti i kojom ste se našli duboko uvrijeđeni, evo vam telefonskog broja velikogoričke policijske postaje, pa im dosađujte: +385/1/6221-144.