Sortirani statisti

silvach

14. ožujka 2002.

Sortirani statisti

Pregledavajući malo naš online servis za traženje zaposlenja, u nadi pronalaska kakvog dobro plaćenog honorarnog posla, naišla sam na jedan oglas. U oglasu piše "Tražimo osobe za statiranje na filmovima, reklamama, spotovima i sl. Posao je honoraran i povremen. U obzir dolaze bebe, od kad se rode pa sve do najstarijih osoba." Ok, to smo već vidjeli, ništa novo. No znatiželja me odvela na..
Vidim i vas je. Naravno uz osnovne podatke o oglasu i kontakt osobama, brojevima telefona i e-mail adresama, navedena je i web adresa statisti.com. Odlučih kliknuti da vidim kaj'e to. Na prvi pogled ne vidjeh nikakve slike, već samo neke osnovne podatke o petnaestak osoba. No u gornjem lijevom kutu imate opciju sortiranja i pretraživanja. Tako možete sortirati statiste po godinama, po boji i dužini kose, spolu, visini, težini, itd. Ipak najviše me nasmijalo pretraživanje po broju stopala tj. cipele. Tako ako vam treba osoba, ženskog spola, sa izrazito velikim brojem stopala imati ćete sreće.
Naime, prva od osoba sortiranih po broju cipele je jedna starija gospođa sa rekordnim brojem 47. Ako vas znatiželja uputi dublje u pretraživanje ponuđenih statista (kojih je ukupno čak 243) tko zna, možda naiđete i na nekog poznatog. Meni se recimo čini da sam prepoznala onu Ivanu, iz Yammata. Sve u svemu mislim da nije loša ideja i ovim putem želim pohvaliti tvrtku "Prva Klapa d.o.o" za domišljatost.