SENZACIONALNO: Seka Tuđman je nevina

Ivan Kegelj

25. studenog 2004.

SENZACIONALNO: Seka Tuđman je nevina

Evo nismo dugo morali čekati da maloumni traktat o zatvorskoj kazni za zločeste Beograđane dobije svoj nastavak. Isti nije vezan za zločestog Beograđanina s bradom, vengo za rvacko nam pravosuđe i Seku Tuđman, kćerku ljubimicu nikad prežaljenog nam Franje, oca domovine, šefa sviju Rvata, jedinorođenog prvog rvackog predsjednika. A vijest glasi: Seka Tuđman je nevina. Ili barem tako misle pravosudni organi

Daklem, Županijski sud utvrdio je da Seka nije koristila društveni utjecaj koji je uživala kao kćerka ljubimica rečenog nam Franje, te da nije posredovala kod visokih dužnosnika kako bi stanoviti  poduzetnik Igor Knežević, odnosno njegova tvrtka Telekom, dobio poslove ugradnje telefonskih centrala. Županijski sud ustvrdio je da najdraža nam i omiljena Seka od rečenog Kneževića nije uzimala 15 posto provizije, kao i da na taj način nije zaradila 1,7 milijuna kuna. Seka je, dakle, nevina kao netom propupala šiparica. Aferim časni sude!

Prisjetimo se, kćerka najdražeg nam Franje optužena je za četiri kaznena djela zbog nezakonitog posredovanja. Prijavio ju je sam poduzetnik Knežević, kojem je, kako je tvrdio, namještala poslove i uzimala proviziju, sveukupno - sitniš od 1,7 milijuna kuna. Sekinom oslobađanju uveliko je pripomogla činjenica da se Kazneni zakon mijenjao, a ona je, ofkors i zar ste sumnjali, suđena prema starom zakonu, prema kojem djelo za koje ju se teretilo uopće ne postoji. A sada play of the day:

Sud je Seku oslobodio, ali nije oslobodio i poduzetnika Kneževića, koji je, nota bene, prijavio rečenu kćerku najdražeg nam i vječnog ter jedinstvenog hrvatskog muža Franje. Knežević je kažnjen s dvije godine zatvora uvjetno, s rokom kušnje od pet godina. Kriv je za zloupotrebu položaja i utaju poreza. AFERIM ČASNI SUDE!

Ovdje ću citirati komentar svog vrlog kolege D. R.-a, objavljen danas u Novom listu: "U obrazloženju presude Igoru Kneževiću za makinacije oko telefonskih centrala, za što je bio suokrivljenik s Nevenkom Tuđman alias Sekom, kazano je da uvjetna osuda 'potiče druge koji se nalaze ili će se naći u istovrsnoj situaciji da otvoreno priznaju, kako bi se oni koji su pozicionirani na višim društvenim, političkim ili gospodarskim položajima, razotkrili i priveli zasluženoj osudi'.".

Ovdje nije jasno poziva li to sud Kneževićeve kolege da prijave muljaže, kako bi opet mogao osloboditi muljatore. Možda im se svidjelo ovo sa Sekom, možda im paše široko razvučen osmijeh okrivljenih  društveno utjecajnih osoba u sudnici? Kolega komentator D. R. kaže da je ovo sudsko obrazloženje presude Kneževiću osobno doživio kao jedan vid crnog humora.

U zaključku: Seka je, kao što znamo, nevina! Ali neka su je oslobodili, važno je da onaj zločesti Beograđanin odguli svih 15 dana zatvora. Jebeš Seku, korupciju i sitniš od 1,7 milijuna kuna. 

P. S. Zahvaljujući "tusto-mušičastom" komentaru saznali smo da je young Srbi kazna zatvora smanjena s petnaest na deset dana. Hvala revnoj čitateljici & spisateljici.