Sunce djever i Neva Nevičica II. put

Navar Glibotić

15. travnja 2003.

Sunce djever i Neva Nevičica II. put

Brzinski je završeno sudsko ročište. Naša ubačena peta kolona kazala nam je da odvjetnici obitelji Tuđman traže izuzeće suca u ovom slučaju, moglo bi, barem kako se čini nama amaterima, to biti zato jer je sudac "komunjara". Zainteresirani stisnite ...

Sudac je komunjara! Tako se može iznijeti zbir cjelokupnog izlaganja odvjetnika Ante Vukorepe, već duže vremena odvjetnika obitelji Tuđman. Marijan Pavleković je sudac koji je bio u Savezu komunista, patološki ne voli obitelj prvog hrvatskog predsjednika, bio je predsjednik Okružnog suda u komunizmu (okružni sudija), i eto neće komunjara sudi Nevi.
Sada će malo Vrhovni sud morat raspravljat o Nevi i njezinim odvjetnicima i zahtjevima za izuzeće suca Pavlekovića. Eto, što bi TB rekao, ipak je izborna godina, pa se mora malo iskoristiti vrijeme za pljuvanje po komunjarama, koje su ušle u sve pore našeg društva i pokušavaju uništiti sve što je valjalo, pa tako i časnu obitelj Tuđman. A zapravo možda Tuđmani vođeni Vukorepom čekaju izbore s nadom u vlastitu pobjedu, te bi se onda dalo raspravljati po drugim osnovama.

Što će biti dalje sam Bog zna. Možda se pokazalo da je obitelj Tuđman dodirljiva, ali se pokazalo i da naš pravosudni sustav može trpiti svakakve gluposti. No, bar novinari nisu bili razočarani. Sve je kratko trajalo, imaju dobru vijest, i sve će se lijepo nastaviti jednog dana, sad pred sucem Pavlekovićem ili nekim drugim nije bitno.