SARAJEVSKI DAVID COPPERFIELD: Velemajstor zanata koji uguravanjem čizama u sandučić prkosi zakonima fizike

Lupiga.Com

17. prosinca 2013.

SARAJEVSKI DAVID COPPERFIELD: Velemajstor zanata koji uguravanjem čizama u sandučić prkosi zakonima fizike

„Da Vam dočaram o kojim se razmjerama ludila kod Vašeg uposlenika radi, reći ću Vam da je isti uspio u sandučić namijenjen za odlaganje pisama nagurati par ženskih čizama. Slabo se razumijem u fiziku i ostale prirodne znanosti, ali sam prilično siguran da je njegovim postupkom obesmišljen zakon o spojenim posudama“, pokušat će Lupigin čitatelj objasniti BH Poštama revnost sarajevskog poštara koji već godinama prkosi zakonima fizike. Poput Davida Copperfielda vrli pismonoša u stanju je, i sami ćete se uvjeriti iz fotografija, ugurati bilo kakav paket u minijaturni poštanski sandučić, ne mareći pri tom za štetu koju će pretrpjeti korisnik.

Poštovani,

želim ovim putem podnijeti prijavu protiv poštara koji je zadužen za ulicu … na Dobrinji II, a kojem, srećom, ne znam ime. Naime, jutros kad sam otvorio svoj poštanski sandučić, u njemu sam zatekao paket koji mi je poslan prije nekoliko dana, naguran tako da ga je nemoguće izvaditi bez da se sadržaj paketa ošteti (molim vidjeti fotografiju u prilogu). Da Vam dočaram o kojim se razmjerama ludila kod Vašeg uposlenika radi, reći ću Vam da je isti uspio u sandučić namijenjen za odlaganje pisama nagurati par ženskih čizama broj 37. Slabo se razumijem u fiziku i ostale prirodne znanosti, ali sam prilično siguran da je njegovim postupkom oboren i obesmišljen zakon o spojenim posudama.

Za ovim nije bilo nikakve potrebe; supruga i ja radimo od kuće, u svakom trenutku barem jedno od nas je u stanu, naročito u jutarnjim i ranim poslijepodnevnom satima kada se pošta inače dostavlja. Također, u zgradi postoji lift, tako da se vrli pismonoša nije morao čak ni oznojiti da paket dostavi na propisan način.

Poštar
Prilično sam siguran da je ovim postupkom oboren i obesmišljen zakon o spojenim posudama (FOTO: Lupiga.Com)

Ovo nije prvi put da gospodin prkosi zakonima fizike i poštanskim procedurama. Prošle godine mi je u sandučić nagurao paket sa osjetljivim mehaničkim komponentama (vidjeti fotografiju u prilogu), koji sam cijeli dan vadio pomoću ćuskije, terenskog vozila i šlep-sajle. Nisam, naime, imao na raspolaganju dinamit, pošto se eksploziv ne može nabaviti u slobodnoj prodaji. Tada nisam podnio prijavu, jer sam, razumljivo, bio odviše iscrpljen nakon ekstrakcije paketa. Dvije godine prije toga, ovaj velemajstor poštanskog zanata mi je umalo upropastio termin za vjenčanje tako što je prepravio adresu na pismu u kojem su se nalazili dokumenti potrebni za zakazivanje rečenog termina, i pismo vratio pošiljaocu uz objašnjenje da je "adresa nepoznata". Ni tada zločinca nisam prijavio.

Da ne duljim, prvo što bih Vas zamolio jest da pošaljete ovu poštansku legendu na moju adresu (… 7, na sandučiću piše T…) i neka izvadi paket kako god zna i umije, pri čemu ću za svako oštećenje na artiklu koje nastane tom prilikom (ili za koje se ispostavi da je nastalo prilikom nasilnog uguravanja paketa u sandučić) držati odgovornim poduzeće BH Pošta. U protivnom, bit ću prisiljen upotrijebiti fleksericu ili kakvu drugu alatku za rezanje metala, i neću odgovarati za štetu koju pričinim na sandučiću koji je, ako se ne varam, vlasništvo JP BH Pošta.

BH Pošte
Prošle godine je u sandučić nagurao paket sa osjetljivim mehaničkim komponentama koji sam cijeli dan vadio pomoću ćuskije, terenskog vozila i šlep-sajle jer nisam imao na raspolaganju dinamit, pošto se eksploziv ne može nabaviti u slobodnoj prodaji (FOTO: Lupiga.Com)

Drugo, bilo bi uputno i pravedno da gospodin istrpi neku vrstu sankcije za svoje ničim objašnjivo ponašanje, te odvratan odnos prema poslu koji obavlja i građanima kojima bi trebao služiti. Nisam za to da ga se baci u klade ispred Vječne gume, da ga prolaznici kamenuju, pljuju i šibaju po tabanima, ali smatram da postoji realna opasnost od ponavljanja ovog zlodjela ukoliko pravna država, utjelovljena u disciplinskoj komisiji Vaše kadrovske službe, ne pošalje jasnu poruku da se čizme br. 37 ne mogu odlagati u poštanske sandučiće. Uvjeren sam da Vam je stalo do ugleda Vašeg kolektiva, i da nećete dopustiti da stvar eskalira, recimo u medijima, na čemu sam Vam unaprijed zahvalan.

S poštovanjem,

T…

Lupiga.Com