S primorskeh puneštrice

Elfrida MatučMahulja

4. kolovoza 2005.

S primorskeh puneštrice

Osim što danas pljušti kiša cijeli dan i osim što je temperatura pala za nekih 20-ak stupnjeva, na Kvarneru i ima, a i nema ništa nova. Vijest dana, objavljena u 'Novom listu', jest kako je riječka grupa LET 3 (na čijem se webu pod akcijom 'Plati, pa kreiraj' može sudjelovati u procesu stvaranja njihovog novog albuma) za samo 827 kuna snimila šokantni spot u kojemu dečki iz benda neskriveno masturbiraju

Naime, kako prenosi Novi list na spotu dečki iz grupe masturbiraju i to tako da se vidi da to stvarno rade, ali i kako to rade (eh, reći ću samo ...). No zapitat ću se što nas više može šokirati? Četiri pimpeka koji se navlače pred kamerom? Ma što je to za ovaj narod?

No dobro, srećom da ona "lady Železnjak" nije sa svojom čiuauovom sišla na krčki aerodrom, jer bi onda pisalo da su se Krčani sjatili oko te bivše misice i zanemarili cijeli baletni ansambl koji je zajedno s njome doputovao - možda je vijest "in", ali ostavlja pitanje kvocijenta inteligencije narodnih i inih masa skupljenih oko obične ženske koja se na sreću ili nesreću (upitna je to stvar) udala za lovatora.

Na Krku pak, koji je jednostavno postao "izdajničkom jabukom" za inspektore svih profila (sjetite se samo prokazanog turističkog inspektora, pa g. Jordanića), ovaj put se "spotaknuo" i carinski inspektor B. Mikšić i to baš u Staroj Baški odakle je i moj "Moro", postavivši jedan kontejner s krovom na zemljišnu česticu koju je, doduše, kupio, a koja može biti pomorsko dobro, dobivši priključak električne energije (kojega je na Krku, znajući iz vlastita iskustva, BINGO dobiti u normalnom roku - ali vjerojatno samo ljudima koji idu NORMALNIM putem) i ljetujući tamo. No, dobro nisu ni inspektori anđeli, ali kad izjave da su nešto napravili jer im "nitko nije dao smjernice što i kako da urade" - čovjek bi najradije pojeo sve "Narodne novine - službeno glasilo RH" koje su izašle od 1993. godine pa naovamo.

Jer da to izjavi neki pastir iz sela Stara Baška bilo bi još i shvatljivo, međutim da se na taj način pravda državni službenik (višeg ranga), e pa to je u najmanju ruku smiješno! Kako će se stvari dalje razvijati i što je u cijeloj priči točno a što ne; da li će vuk pojesti magare ili obratno - čitat ćemo narednih dana u našem gore istaknutom dnevnom listu.

Eto, toliko danas s Krka ... btw. upravo sam se sad sjetila! A što bješe s onim mnoštvom delfina koji su nađeni u mrtvom stanju kako plutaju morem? Ima li što nova? Rekoše nam da će napisati što je uzrok smrti tih morskih sisavaca nakon obdukcije. Pa koliko traje obdukcija jednog delfina? Ajde ako tko zna što je bilo neka napiše - baš me zanima.