Predstavljamo novo lice

Božidar Alajbegović

4. ožujka 2003.

Predstavljamo novo lice

Vašem najdražem Bozzi je dosadilo suvereno vladati rubrikom "Čitali smo" pa se potrudio Lupigi pribaviti novog književnog recenzenta. Odnosno, da budem precizniji - recenzenticu!!! Da, da, radi se o novoj Lupiginoj pridošlici koja smanjuje spolni nesrazmjer među autorima najdražeg vam sajta, istovremeno predstavljajući osvježenje u toj rubrici i povećavajući stručnost tekstova u njoj...

Dakle, kao što već rekoh, a neki od vas sigurno već i primjetiše, od danas u rubrici Čitali smo, inače rezerviranoj za književnokritičarske tekstove, imate priliku čitati i uratke novog autora na Lupigi. Odaziva se na nadimak Huso, a radi se, gle čuda, o osobi ženskog spola!!!  Vaše najdraže Lupigino pero Bozzo ne bi bio to što jeste da sad ne iskoristi priliku za samopromociju i hvalisanje, te zato naglašavam da sam za njezino prisustvo na sajtu zaslužan  i kriv isključivo i jedino ja, inače već navikao na vaše gnušanje i prezir, hi hi hi.
Da vas upozorim, za razliku od samozatajnog i skromnog mene koji se književnokritičarskim radom bavim iz neizmjerne ljubavi prema pisanoj riječi, hobistički, amaterski, nestručno i samouko, Huso brodi  književnoteorijskim vodama već duže vrijeme i ima značajno iskustvo iza sebe. U domaćim književnim krugovima poznata je i cijenjena, ali njoj prepuštam da odluči hoće li i kada će široj javnosti, odnosno milijunskom čitateljstvu Lupige otkriti tko se to skriva iz nickname-a Huso.
Ovim linkom prebaciti se možete direktno na njezinu prvu recenziju  (knjiga naslovljena Ista priča koja obuhvaća dvije pripovjetke mađarskih književnika : Esterhazyja i svježeg Nobelovca Kertesza) koja se već nalazi  u našoj rubrici Čitali smo, te se tako sami možete uvjeriti o njenoj kompetentnosti i stručnosti. A meni ostaje da joj izrazim dobrodošlicu i zahvalim na društvu i  konkurenciji koju napokon  dobih u spomenutoj rubrici. Dakako, pri tome ne smijem  zaboraviti niti našu Jelenu koju će, nadam se, prisustvo još jednog ženskog autora u dotičnoj rubrici nagnati da se malo češće prihvati kritičarskog pera, što radi vrlo vješto, ali ipak  previše rijetko. A svim svojim obožavatelji(ca)ma poručujem da dolazak Huse ne znači da će time biti uskraćeni za moje književnokritičarske bravuroze!!!  Ne, ne, mene se tako lako riješiti nećete, moji tekstovi pristizat će i dalje nesmiljeno i nezadrživo, barem jednom tjedno.
Ovim putem zahvaljujem i našem dragom webmasteru na ispunjenju moje davnašnje želje, odnosno povećanju broja recenzija na početnoj stranici rubrike Čitali smo sa dosadašnjih 5, na sadašnjih 10. Ne moram vas podsjećati da starije književne recenzije možete naći u rubrici Arhiva knjiga.