Pljačka u ulici Naselak

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Pljačka u ulici Naselak

Baš kad smo se poveselili da je korumpirani zapad laka meta za lakome pljačkaše, kako bi nam bilo lakše zbog stanja u državi, opovrgle su nas domaće snage. Dvojica razbojnika su naime na području Maksimira opljačkala kombi koji je prevozio utržak 37 zagrebačkih benzinskih postaja. Što kaže policija, a što kažemo mi pročitajte sad...
Kako tvrdi policija, a nemamo razloga za sumnju u istinitost policijskih priča, dvojica (najmanje) razbojnika su na uglu Livadarskog puta i ulice Naselak (iz Smogovaca) dočekali kombi tipa VW transporter. Jedan razbojnik je istim takvim kombijem zapriječio put Ininim djelatnicima, a kad su oni pokušali pobjeći unazad tamo ih je dočekao Fiat Tipo slovenskih registracija. Oba auta koja su sudjelovala u pljački, ukradena su ranije što pokazuje da su to obavili profesionalci. Da sve bude filmski (tko zna, jednog dana...) momci su zavezali Inine djelatnike i bacili im šturu s lovom. Djelatnici, vidno u šoku oslobodili su se oko 18:30, te odmah pozvali policiju. Sve ove novice izrekla je glasnogovornica policije Stanka Saraja, koja je još ocijenila da je pljačka bila dobro organizirana, te da su razbojnici "profesionalci koji su dobro znali što rade". Na upit znači li to da su imali doušnika u Ini, kazala je da se to "za sada ne može reći".
Mi pak kažemo da smo u jednu ruku iznenađeni kako su dečki to dobro isplanirani, no u drugu ruku osuđujemo ovaj čin jer on nije samo pljačka nego pokazatelj kojim su se vjerovatno vodili razbojnici. Taj pokazatelj se zove "kad mogu svi, možemo i mi".