ORGANIZIRANA HOMOFOBIJA: 'Spriječimo Gay paradu, jer nakon nje na red dolaze pedofilske i sotonističke parade'

Vjeran Grković

26. ožujka 2012.

ORGANIZIRANA HOMOFOBIJA: 'Spriječimo Gay paradu, jer nakon nje na red dolaze pedofilske i sotonističke parade'

'Obranili smo Split od četnika 1991. obranit ćemo ga i od pedera 2012!', poručuje se na nedavno osnovanoj Facebook stranici koja ima samo jedan jedini cilj – zaustaviti Gay Pride, koji bi se trebao održati u Splitu 9. lipnja. Homoseksualce se naziva nedostojanstvenim i nemoralnim ljudima, a sprječavanjem parade, plan je, ima se očuvati čast hrvatske nacije i civiliziranog uljuđenog svijeta. Osim ove, jučer je, nekoliko dana nakon što je ugašena, ponovno osvanula stranica 'Ulicama Splita grada krv će liti, gay parade neće biti', za čijim autorom traga policija

“Bolesne ideje globalističkog i liberalnog zapadnog svijeta pod krinkom demokratizacije i lažne slobode pojedinca zahvatile su i našu Domovinu te se nevrjednote i devijacije nameću kao neupitne vrjednote. U današnje vrijeme svatko za sebe može tražiti neka neprirodna 'prava' kojima javno promiče nemoral i sustavno nagrđivanje kulture, a pravdajući to tobože i zakonom o suzbijanju diskriminacije“, konstrukcija je koju su osnivači Facebook stranice stranice, „Hrvati protiv gay parada u Hrvatskoj“, iznijeli u svom opisu. U nepunih deset dana stranici se pridružilo više od osam stotina korisnika. Iako administrator napominje da je cilj nenasilno sprječavanje Gay Parade, neki od korisnika nisu nimalo miroljubivi, a ne treba podsjećati koliko je nasilja i mržnje viđeno tijekom prošlogodišnjeg splitskog Pridea.


S krunicom do pobjede (SCREENSHOT: FB)

Zanimljivo je primijetiti da je jedina taktika sprečavanja splitske povorke okupljanje na rivi 9. lipnja u 14 sati, ali nije najjasnije na koji način samim okupljanjem kane spriječiti održavanje parade. O kakvim rigidnim stavovima se radi najbolje pokazuje tvrdnja kako homoseksualci kao skupina ne smiju imati apsolutno nikakva prava „javne promidžbe, budući su oni nemoralni i nedostojanstveni ljudi. „Njihove ideje se kose s Božjim, prirodnim i općeuljudbenim zakonima. Naš narod i onako izumire jer i sami znamo da u našoj domovini ima više lijesova nego kolijevki, a homoseksualci to samo pospješuju svojom apstinencijom od razmnožavanja“, analiziraju „teolozi“ koji održavaju ovu Facebook stranicu te poručuju homoseksualcima da su neželjeni u Splitu i u Hrvatskoj.


Nepregledna svjetina koja je prošle godine dočekala paradu na Rivi (FOTO: H-alter)

Za zagrijavanje puštaju, a što drugo nego Marka Perkovića Thompsona, dok se hvali Slovence koji su jučer na referendumu odbacili novi obiteljski zakon kojim je bi se otvorila mogućnost da istospolne zajednice dobiju status obitelji i da mogu usvajati djecu. No, to nije sve, jer u agitiranju se odlazi i korak dalje.


Ksenofobične scene iz Zagreba (FOTO: Lupiga.Com)

„Nakon ovih homoseksualnih ispada slijedom ultraliberalizma dolaze za red pedofilske i sotonističke parade, sodomske parade i tko zna što sve ne“, stoji u opisu stranice uz opasku da će se protivljenjem splitskoj povorci očuvati čast nacije i civiliziranog uljuđenog svijeta. Prije samo nekoliko dana zbog pozivanja na nasilje i govora mržnje ugašena je stranica sličnog karaktera – „Ulicama Splita grada krv će liti, gay parade neće biti“. Slučaj je dojavljen policiji, a je li ona napravila kakav posao, odnosno pronašla autore grupe, nije poznato. No, u međuvremenu, točnije jučer osnovana je nova stranica istog imena. Za sada je u njoj 16 članova, ali nikakvih aktivnosti još uvijek nema.

Lupiga.Com