Opreza nikada na odmet

Božidar Alajbegović

16. travnja 2004.

Opreza nikada na odmet

Budući se približava onaj dan koji na prometnoj mi dozvoli označava istek registracije mog limenog ljubimca, ne treba čuditi kako misli moje sve češće lete k temi osiguravajućih kuća. Tekst koji slijedi pokazat će vam kako neki inozemni osiguravatelji, iako ništa manje nemilosrdno od naših deru svoje mušterije, ipak pri tome pokazuju i određeni smisao za humor
Knut Karsten Eicke ime je gospodina u čijem je vlasništvu osiguravajuća kuća pod nazivom Sir Huckleberry Insurance. Dotična je firma osnovana 1985. godine, te osim što svojim komitentima nudi uobičajene police životnog, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, osiguranja imovine protiv požara, krađa i sl., kao i obvezno i kasko osiguranje limenih ljubimaca, od prošle godine svoju su ponudu proširili i nešto manje konvencionalnim programom osiguranja.

Tako se kod Sir Huckleberry Insurance odnedavno njemački građani imaju mogućnost osigurati i protiv otmice od strane vanzemaljaca, protiv gubitka dobitnog loto listića ili pak protiv vjenčanja sa bigamistom.

Gospodin Eicke zainteresiranima isto tako nudi  i osiguranje od gubitka posla zbog igranja kompjuterskih igrica tokom radnog vremena, a sretnim će očevima (ako uplate policu) nadoknaditi i štetu od pada u nesvijest prilikom prisustvovanja porodu supruge.

Sve spomenute police imaju i dodatne maštovite klauzule pa tako osiguranici od otmice od strane vanzemaljaca svoju policu mogu nadograditi i premijom protiv nesvojevoljnog sudjelovanja u seksualnim eksperimentima u svemiru.

Gospodin Eicke tvrdi kako je ovaj nekonvencionalni osiguravajući program kod klijentele naišao na neočekivano dobar prijem, što pokazuje da i zajebancija ponekad može biti vrlo unosna.