Ode 18 milijuna kuna

Ivan Kegelj

24. travnja 2003.

Ode 18 milijuna kuna

Loto groznica je završila. U nadolazećim danima nećemo biti prisiljeni gledati paradu siromaštva i ispraznih nadanja o milijunima, kakva se proteklih tjedana mogla vidjeti pred poslovnicama Hrvatske lutrije uzduž i poprijeko naše četirimilijunske zemlje. Zaposlenice lutrije će se do iduće groznice susretati sa značajno manjim brojem pseće tužnih pogleda, jer sudbina se našalila s jednim od stanovnika metropole.
Još uvijek nepoznati Zagrepčanin će strpati u džep rekordni dobitak od 18 milijuna kuna minus PDV. Evala! Imaš li kćerku za udaju? Elem, dobitnik je zasigurno jedan od povremenih igrača lota, jer listić je uplaćen jučer - na zadnji dan uplate. A poznato je da redoviti igrači nose svoju lovicu Hrvatskoj lutriji odmah narednog dana nakon što shvate da su popušili još jednu foru, preciznije - popušili izvlačenje. Znate da lutrija radi do pet sati, a junak ove priče listić je uplatio u 16 sati i 29 minuta u Jurišićevoj ulici.
Odigrao je sistemski listić od deset brojeva i između 14.637.542 kombinacije njegova je bila dobitna. Najveći dobitak u povijesti Hrvatske Lutrije tako je sinoć nekom razgalio srce i tutnuo mu u glavu neumjerenu euforiju. Sad može očekivati javljanje svih poznatih i nepoznatih rođaka, prijatelja, ljubavnica i druge bratije. Za 17. kolo Lota Hrvatska Lutrija jamči jack pot u iznosu od skromnih dva milijuna kuna. Neš ti novaca!