Novi film: "Tko je ušutkao Kiru ili mastermind Ivo Sanader"

Ivor Car

13. svibnja 2007.

Novi film: "Tko je ušutkao Kiru ili mastermind Ivo Sanader"

"S obzirom da su ministri glupi (cast iznimkama) ili ušutkani (Kiro care), a Maček lažov, netko mora biti mastermind cijele te organizacije - a to je ZNA SE čovjek ura IVO SANADER.", riječi su kojima je "bijesprvi" popratio svoj novi film što ga je danas postavio na YouTube i nazvao ga "Tko je ušutkao Kiru ili mastermind Ivo Sanader"

Ovaj put jednominutni film parodija je na reklamu Master Carda, gdje se spominje "zbirka satova" Ive Sanadera - "1.500.000 kuna (plaćeno nepoznatim novcem)", "stan 90 kvadrata" Jadranke Kosor - "cca 1.000.000 kuna (plaćeno našim novcem)", "Brodosplit - 6.000.000 dolara (plaćeno našim novcem)", da bi autor na koncu poentirao s tvrdnjom "zabrana javnog istupa" Ivici Kirinu - neprocjenjivo, te zaključio kako se neke stvari ne mogu kupiti novcem.

Riječ je, naime, o govorkanjima da je ministru unutarnjih poslova naloženo da maksimalno smanji svoje javne istupe, i to nakon što je nekoliko njegovih gafova skupio upravo "bijesprvi" i ponudio ih posjetiteljima YouTubea. Do sada je tri takva filma pogledalo gotovo 400.000 surfera. Novi film, "Tko je ušutkao Kiru ili mastermind Ivo Sanader", do sada je, samo nekoliko sati nakon što je postavljen, pogledalo već skoro 2.000 posjetitelja, a sigurno je da će se ta brojka tijekom sutrašnjeg dana i udesetostručiti.

Ipak, Vladini dužnosnici negiraju da bi Kirinu bilo tko zabranio javno istupanje. Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova, Zlatko Mehun, cijelu je priču nazvao "novom komunikacijskom strategijom MUP-a", dok je glasnogovornik Vlade, Ratko Maček, govorkanje da je upravo on upozorio Kirina, nazvao "bedastoćama". Što o tome kaže sam popularni "Jubito", kako Kirina dio javnosti naziva otkako je govoreći o "svojim" filmićima na YouTubeu prekrstio taj video servis, još uvijek nije poznato. Podsjetimo na tu legendarnu izjavu - "Ismijavaju mi se na ‘Jubito’, a ja se zahvaljujem tim majstorima i autorima kad vidim koliko je njihov kvocijent inteligencije, onda sam vrlo zadovoljan da mi takvi izvlače moje rečenice". Slijedi film ...