Najveća sranja prošle godine po izboru Ferala

Ivan Kegelj

21. prosinca 2006.

Najveća sranja prošle godine po izboru Ferala

Dobri Lupeži, pozivamo Vas da ovaj tjedan kupite Feral Tribune. Ovaj tjedan, naime, objavljuju se najveća sranja naših dužnosnika, gospodarskih i kulturnih radnika te ine stoke krupnog zuba. Izbor najvećih sranja naći ćete i na Lupežu, u novici koja slijedi, što nikako nije razlog da ne otrčite na prvi kiosk i kupite još jedan odličan broj novine koja svijetli

1. Bilo je i većih muda od tvojih. Nikoga od onih koji su loše pisali o Milanu Bandiću više nema u novinama. Bilo bi ti bolje da počneš vjerovati u Boga jer će te kazniti. Mogao bi se tu dolje poskliznuti i slomiti nogu ili bi se nekome od tvojih moglo nešto dogoditi. Možeš to sve napisati.
Milan Bandić, gradonačelnik Zagreba, novinaru Večernjeg lista Vojislavu Mazzoccu u Gradskom poglavarstvu, siječanj 2006.

2. Zar je moguće da smo mi vodili dugogodišnji rat, a da nismo imali ni objesili nijednog izdajnika?
Mladen Pavković, predsjednik Udruge branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravka, na konferenciji za novinare, siječanj 2006.

3. Dajte, konačno, udarite glavom u zid tako jako da oslijepite - možda ćete tada progledati.
don Anđelko Kaćunko, kancelar Vojnog ordinarijata, u Areni, siječanj 2006.

4. Ne bi li bar poradi vlastite savjesti muslimanska strana trebala postaviti pitanje svojim ratnim vođama: zašto su samo zbog raspirivanja sukoba s Hrvatima, u području vojnih djelovanja, kao na primjer u Ahmićima, razmjestile vlastito civilno pučanstvo samo za potrebe britanskih ratnih projekcija te ga tako izložile smrtnom stradanju?
Mate Kovačević u Hrvatskom slovu, veljača 2006.

5. Ja u Haagu ne predstavljam sebe, nego hrvatski narod, posebno poginule i ranjene.
Dario Kordić, haaški osuđenik za ratne zločine, u poruci javnosti upućenoj preko odvjetnika Mitka Naumovskog, ožujak 2006.

6. Mafijaška ubojstva produkt su dobrog rada policije.
Ivica Kirin, ministar unutarnjih poslova, na konferenciji za novinare, ožujak 2006.

7. Čestitam vam 10. travnja, dan uspostave Nezavisne Države Hrvatske, dan koji svaki normalan Hrvat poštuje i slavi jer je to dan koji se uspoređuje s rođendanom djeteta.
Luka Podrug na proslavi obljetnice uspostave NDH održanoj na splitskom groblju Lovrinac, travanj 2006.

8. Ako bi se ispostavljali računi tko je kome dužan kao agresor, onda je BiH agresor na Hrvatsku.
Slobodan Praljak, umirovljeni general i optuženik za ratne zločine, pred Haaškim tribunalom, svibanj 2006.

9. Halid Bešlić neće nastupiti u Kaštelima dok sam ja na čelu HVIDR-e! Kaštelanima nisu potrebni izvođači ni srpske ni muslimanske narodnosti.
Željko Strize, predsjednik kaštelanske HVIDR-e, u Slobodnoj Dalmaciji, svibanj 2006.

10. Na prostoru jugoistočne Europe više nikada neće biti rata.
dr. Ivo Sanader, premijer, na Croatia summitu 2006. u Dubrovniku, srpanj 2006.

11. Ne može crnac biti hrvatski izbornik, pa ne sjećam se nijednog crnca trenera velike reprezentacije.
Vlatko Marković, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, u 24 sata, srpanj 2006.

12. Po mojem mužu treba imenovati Markov trg.
Ankica Tuđman, udovica dr. Franje Tuđmana, u Jutarnjem listu, kolovoz 2006.

13. Ne vidim zašto se netko čudi što uređenje jednog kvadratnog metra WC-a košta četiri tisuće eura. WC je ekskluzivan prostor i samo primitivci to mogu potcjenjivati.
Dubravka Šuica, gradonačelnica Dubrovnika, o uređenju ekskluzivnog zahoda u zgradi Gradskoga poglavarstva, u Novom listu, rujan 2006.

14. Hrvatskom narodu predstoji pojašnjavanje i raščišćavanje iskonskih činjenica koje ga čine duhovnim stožernikom čovječanstva. Taj proces obuhvaća prosvjetljenje svih nas na ovim prostorima. Hrvatska kolijevka je ne samo Bosna, nego Panonska nizina, Ukrajinske i Ruske nizine sve do Urala, prostranstva istočno od Kaspijskog mora sve do Indijskog oceana.
Tomislav Grgo Antičić u hrvatskom glasilu Harahvati

15. U sam umiješan onoliko koliko i blagopokojni uzoriti kardinal Franjo Kuharić koji je u to vrijeme bio najviši crkveni vjerodostojnik u Osijeku.
Branimir Glavaš, osumnjičenik za ratne zločine, na konferenciji za novinare, listopad 2006.

16. Bez obzira što sam bio branitelj Ane Magaš, smeta me kada mediji jedno zlo glorificiraju, a od ubojica prave heroine i Ivane Orleanske kao paradigmu zlostavljanih osoba što uopće nije utvrđeno. Na žalost, istina je da sam upravo ja pridonio stvaranju takve pogrešne slike u javnosti, jer je to bilo u interesu obrane.
Marko Marinović, bivši odvjetnik Ane Magaš, osuđene na 8 godina zatvora zbog ubojstva supruga u samoobrani, u interviewu Novom listu, studeni 2006.

17. Predsjednik države dr. Franjo Tuđman i ministar obrane Gojko Šušak su vidjeli što se događalo, znali su da neki kontejneri u kojima je trebalo biti oružje stižu prazni, ali kao najodgovorniji za obranu nisu se usudili rušiti taj sustav - kakav god bio - da ne ugroze obranu zemlje. U ratu se događa najgori kriminal kojemu država u trenutku ugroženosti mora progledati kroz prste ako hoće doći do oružja.
dr. Andrija Hebrang, bivši ministar obrane, u interviewu Večernjem listu, studeni 2006.

18. Moje djelo je tako veliko da kada god stanem pred ogledalo vidim najljepšu sliku na svijetu.
Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik NK Dinamo, u interviewu Novom listu, studeni 2006.

19. Ratni zločin je političko pitanje a ne pravno.
Anto Đapić, predsjednik HSP-a, u interviewu Jutarnjem listu, studeni 2006.

20. Individualizacija krivnje đavolski je posao. To je napad na hrvatsku samostalnost, pranje Hrvatske od dobra, đavolski pogled na čovjeka i stalno upućivanje na loše. Individualizacijom krivnje šalje se poruka da je lice Hrvatske pokvareno, da je puno zločinaca.
msgr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski, na skupu "Haaški sud - zajednički zločinački pothvat - što je to?", održanom u Zagrebu, prosinac 2006.

(Feral Tribune)

P.S.  Za sranja možete glasati običnom poštom, na adresu Feral Tribune (za Shit Of The Year), Šetalište Bačvice 10, 21000 Split te e-mailom na adresu shits@feral.hr