No Longer Music besplatno u Hrvatskoj

Ivor Car

29. srpnja 2009.

No Longer Music besplatno u Hrvatskoj

S obzirom da su, barem tako kažu, došla teška vremena i da se na sve strane neprestano spominje nekakva recesija, posebno nas veseli što vam na Lupigi možemo ponuditi nešto što je sasvim besplatno. No, nije fora u tome što je ovo na što vas pozivamo džabe, nego zato što je kvalitetno. Naime, energični No Longer Music (NLM), predvođen karizmatikom Davidom Pierceom, u Hrvatskoj će odsvirati tri koncerta

Gostovanje No Longer Musica započinje 12. kolovoza nastupom u Rijeci, koji će se održati ispred poznatog "Konta". Prije karizmatičnog frontmena Davida Piercea i ekipe, nastupit će i dvije predgrupe "Effatha" i "Božje Ovčice". Već dan kasnije "show" se seli u zagrebačku "Močvaru", a publiku će za NLM pokušati ugrijati trojac okupljen u skupinu "Ruiz", poznatu po energičnom i plesnom rokenrolu. Mini turneju kroz hrvatsku NLM će okončati 15. kolovoza u Čakovcu. Prije njih u klubu "Prostor" nastupit će predgrupe "Pankeri" i "Rhaticus". Početak sva tri koncerta najavljen je u 21 sat, a ulaz je besplatan za sve ljude dobre volje.

Podsjetimo, kako je NLM Hrvatsku obišao i prošle godine, a neki se dobro sjećaju njihovih, pomalo performerskih nastupa u Zagrebu i Slavonskom Brodu. Bend je, inače, osnovan u Nizozemskoj krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, a danas ga sačinjavaju članovi sa skoro svih kontinenata, što dodatno utječe na njihov repertoar. Danas, barem službeno, govore da su iz Novog Zelanda, a u Hrvatsku, u organizaciji udruge vrlo simpatičnog imena, "Šutka", dolaze s turneje po Bliskom Istoku.

Za one koji nisu imali priliku susresti se s No Longer Music, zvuk koji oni "proizvode" ponajprije se može opisati kao mješavina punka, hard corea, new metala i elektronike. Njihovi nastupi uglavnom su interaktivna predstava koja puca od energije, pokušavajući posjetitelje ne ostaviti ravnodušnim. Upravo zbog toga često ih se predstavlja kao psycho punk teatar. Posebno se vole pohvaliti činjenicom da nastupaju na "egzotičnim mjestima", među koje ne sumnjate, uz Vijetnam, Sibir, Kazahstan, svrstavaju i Hrvatsku.