NIŠTA OD TAKSIJA: Nakon što mu nije stigao naručeni taksi, Detox hackirao web stranice Taxi Cammea

Ivor Car

26. studenog 2011.

NIŠTA OD TAKSIJA: Nakon što mu nije stigao naručeni taksi, Detox hackirao web stranice Taxi Cammea

Sinoć nam se na Lupiginu e-mail adresu javio naš stari znanac d3t0x.cr0 i još jednom dokazao da s njim nema šale. Naime, nakon što je nezadovoljan uslugom Rubelja, hackirao web stranicu poznatog 'kralja ćevapa', sada se namjerio i na kontroverznu tvrtku Taxi Cammeo. Razlog je vrlo jednostavan – naručeni taksi nije stigao, ali je zato stiglo terećenje njegovog telefonskog računa za 43 kune, Iskoristio je i priliku da na Cammeovoj stranici izreklamira njihovog ljutog konkurenta – Radio Taxi Zagreb

S Detoxom smo čitatelje Lupige upoznali prije nešto manje od dva mjeseca, kada je napao stranice Rubelja, žaleći se na nekvalitetnu uslugu, odnosno na ćevape koji prema Lupiginom poimanju ćevapa to niti nisu, a vjerujte Lupiga vrlo dobro poznaje ovu deliciju, koja nije tek jeftini i brzi gablec. “Sljedeći puta mi umjesto čvaraka pošaljite ćevape sa lukom”, upozorio je tada "kralja ćevapa". Je li se u kvaliteti usluge i hrane u ovom fast foodu, išta promijenilo, ne znamo, ali nismo pretjerano uvjereni da jeste. Jednako tako sumnjamo da će Kosta Minovski, vlasnik Cammea, odlučiti bilo što promijeniti nakon što su mu stranice njegove tvrtke sinoć potpuno blokirane.


"Nakon 30-ak poziva na vašu službu, poslali ste mi 5 taxi-a. Naravno ni jedan nije stigao"

Uz svoj logo, Detox je na www.taxi-cammeo.hr ostavio i sljedeću poruku: „Nakon 30-ak poziva na vašu službu, poslali ste mi 5 taxi-a. Naravno ni jedan nije stigao. Medutim na kraju mjeseca sam dobio/la tel. racun koji je iznosio 43 KN samo na pozive za vašu službu.(Lopovi jedni)“. Osim toga posjetiteljima Cammeovog weba preporučio je da ukoliko im zatreba taxi nazovu telefonski broj 060 800 800, što je kontakt Radio Taxi Zagreba, koji će od prosinca također bitno spustiti cijene svojih usluga i biti značajna konkurencija Cammeu.


Rubelju je poručio da umjesto čvaraka počne dostavljati prave ćevape

Napomenuo je i da je građanima, ako im se ne jave ni u Radio Taxi Zagrebu, jedini spas ZET. Međutim, čini se, da naš stari znanac nije primijetio da Cammeo posluje i preko još jedne domene – taxi-cammeo.net, tako da je taj web ostao nedirnut. Kao i u slučaju kada je hackirao Rubelja i sada je iskoristio priliku da pozdravi svoju „lijenu ekipu s ljuske“, što se vjerojatno odnosi na forumaše s istoimenog foruma prvenstveno namijenjenog programerima. Sigurno je tek da ovaj hacker nimalo ne trpi ni najmanju pojavu neprofesionalnosti i da će to sankcionirati kad god bude mogao.

Lupiga.Com