NIŠTA OD GABLECA: Vjerojatno nezadovoljan uslugom hacker onesposobio web kralja ćevapa

Vjeran Grković

3. listopada 2011.

NIŠTA OD GABLECA: Vjerojatno nezadovoljan uslugom hacker onesposobio web kralja ćevapa

“Sljedeći puta mi umjesto čvaraka pošaljite ćevape sa lukom”, natpis je koji se kočoperi na internetskim stranicama nekada ćevabdžinice, a danas poznatog fast food lanca restorana Rubelj. Natpise je postavio stanoviti d3t0x, koji se predstavlja kao hacker, a cijela je priča samo nastavak zahebancije na račun poznate ćevabdžijske obitelji, odnosno na konto njenih web stranica, koje su i nedavno bile pod udarom internetskih šaljivdžija

Prije nekoliko mjeseci na istom smo ovom mjestu donijeli vijest o čudnom bugu koji hara internetskim stranicama Rubelja. Šlamperajski odnos, vjerojatno i gazde i onoga kome je platio izradu svojih web stranica, koje se odlikuju vrhunskim amaterizmom, postao je predmetom masovne zahebancije. Naime, naslovom stranice moglo se manipulirati do mile volje i za to nije bilo potrebno nikakvo posebno znanje, jer se sve moglo putem jednostavnog manualnog editiranja URL-a sajta.


Hacked by: d3t0x

Danima se tamo moglo napisati da ćevape u Rubelju dostavlja Milan Bandić ili da ih u pritvoru naručuje i Ivo Sanader, kao i da se osim ćevapa dostavlja i marihuana. Ovaj put, čini se, nezadovoljan uslugom, d3t0x odlučio je onesposobiti Rubeljeve stranice, ostavivši poruku: „Sljedeci puta mi umjesto cvaraka pošaljite cevape sa lukom. Poz mojoj ljenoj ekipi iz ljuske.“. Pretpostavlja se da bi Ljuska mogla biti web stranica namijenjena prvenstveno programerima i web administratorima.


Ovaj put šlamperaj će i koštati

Spomenuti šlamperaj Rubelja po pitanju web stranice, zasigurno će mu ovog puta i financijski naškoditi, jer mu web stranica sada nije učinkovita niti se na njoj može naći broj telefona za besplatnu dostavu hrane pa će mnogi zbog toga gablec naručiti kod nekog drugog.

Lupiga.Com