Gost Lupež - Kasum Cana

Ivan Kegelj

11. siječnja 2004.

Gost Lupež - Kasum Cana

Posebna mi je čast i zadovoljstvo predstaviti našeg novog GostaLupeža. Riječ je o mom velikom ciganskom bratu, ili ako baš hoćete romskom bratu, Kasumu Cani, predsjedniku Centra za kulturu Roma; slikaru, fotografu, pjesniku, piscu i povrh svega - jebaču. Upravo tako, bez cenzure, jer Cana jest Jebač, i to s velikim J. Kratku crticu o Cani pronađite pod
Iako ga dobro poznajem, ni sam vam ne bih znao nabrojati čime se sve bavi moj ciganski brat, točnije ponekad ciganski, a ponekad romski, ovisi o prigodi. Osim u umjetnosti, Kasum Cana je angažiran i u politici. U Hrvatskoj Stranci Roma.

Njegova politička borba ima samo jedan cilj - bolji život za Cigane, ili ako baš hoćete Rome u Hrvatskoj. 
 
Jednom prilikom, nakon četvrte travarice, Cana mi je rekao:
"Znaš, Ladislav, puno nam je obećao ovaj Račan, a nama sve gore i gore. Zato ću ja skočiti sa one zgrade, a ti napiši da sam skočio zbog mog nesretnog narod. Davno sam to smislio i da znaš da hoću, skočit ću." 
- Ma daj, Cana, nemoj me zajebavat, kažem mu, a on će na to: "Ma ne brini, neće meni biti ništa. Ja sam ti, onako, čvrst i jak Cigan."

I da znate da jest, Cana je jak Cigan, ili ako baš hoćete Rom. Jači je od barem milijun Cigana koji su mi se nasrali u život. Od milijun njih zajedno, jašta.

Dakle, što nam je to ispričao jebač, Kasum Cana pročitajte na ovom linku.