Najavljujemo: Octopus u Sevastopolu

Ivor Car

29. rujna 2006.

Najavljujemo: Octopus u Sevastopolu

Iako nije baš tako daleko od ovih prostora, Ukrajina je za mnoge od nas vrlo egzotična zemlja u koju najveći dio naših noga nikada neće kročiti. No, stoga je tu naš Octopus, koji je u Ukrajinu uplovio poslom, i to prekooceanskim brodom, a sve svoje dojmove napisao je u najnovijem putopisu koji vam predstavljamo na Lupigi

Noseći im odjeću i cigarete, Octopusa su ukrajinski lučki radnici dočekali sa smiješkom, usprkos ciči zimi i temperaturama i od po -25 stupnjeva koji su razarali luku Sevastopol, negdašnje sjedište surovog KGB-a, na obali Crnog mora.

Lovu, prisjeća se, nisu imali gdje potrošiti, osim na alkohol i djevuške, a beskrajno duge sevastopolske dan ubijao je u šetnji po ulicama s poredanim štandovima gdje su se prodavale cigarete na komad i čokolada na kockice.

U grad se, kaže, nije imalo gdje izaći, a kao prethodnicu s broda uvijek su slali kuhara i, kao prikolicu, jednog od pijanaca, koji su svaku večer podnosili svojevrsni izvještaj o bitnim stvarima u gradu. Što se sve dojmilo našeg Octopusa koji je cjelokupnu situaciju nakon nekoliko dana počeo gledati u crno-bijeloj tehnici, doznajte klikom na ovih sedam znakova - XOXOXOX.