Lupigu posjetio sam vrag

Ivor Car

14. rujna 2006.

Lupigu posjetio sam vrag

Dragi moji Lupeži, čini se kako nećemo izbjeći Apokalipsu! Jedini je to zaključak koji se može izvući iz činjenice da je Lupigu jučer posjetio dvostruki vrag, sam Nečastivi, glavom i bradom. Naime, nije da smo praznovjerni, ali upravo smo jučer zabilježili 666666-o učitavanje naše naslovnice o čemu svjedoči i screenshot sa strane

Ipak, nakon što smo preživjeli 6.6.'06, za kojeg su se neki bojali da je sudnji dan, ne trebamo brigati niti od 666666-og učitavanja Lupigine naslovnice. Razvikani broj 666 takvo činjenično stanje ima zahvaliti završnom poglavlju Biblije, "Knjizi otkrivenja" koja govori o dolasku vraga. Upravo tu stoji kako je spomenuti broj zapravo "broj zvijeri", oliti vraga, đavla ...

Iako se slavni "Number of the Beast" uvriježio kao vražji broj neki stručnjaci uvjereni su da je đavolji broj zapravo broj 616. Mnogi su skloni na svakojake načine povezivati sve s brojem 666, pa se tako ta cifra povezuje i sa imenom rimskog "đavoljeg" cara Nerona, dok majka jedne moje prijateljice nikako nije željela da se ova uda 1998. godine (naime 666+666+666 daje 1998).

Matematičari su svemu dali svoj prilog pa su složili sljedeću računicu - 2x2 + 3x3 + 5x5 + 7x7 + 11x11 + 13x13 + 17x17 = 666. Neki su se i u filmskoj industriji poigrali s koincidencijom te je tako remake slavnog klasika "The Omen" realiziran 6. lipnja 2006. godine. Tu su činjenicu, naravno, uvrstili u sve promotivne materijale. Čak se i Ronalda Reagana prozivalo vragom budući je, osim u imenu i prezimenu, čak i u srednjem imenu (Wilson) imao po šest slova. Uznemiren povlačenjem takvih paralela taj se bivši američki predsjednik odlučio od kalifornijskih vlasti tražiti da mu se kućna adresa promjeni. Naime, s kućnog broja 666 koji je nosio njegov dom, tražio je da mu se dodijeli broj 668.

Kako svi ne bježe od prokletog broja dokazuje jedna američka tvrtka koja je svom proizvodu (radi se o sirupu protiv kašlja) dala ime "666", dok se u Kini upravo taj broj smatra sretnim brojem, što se ponajviše očituje pri kupovini mobilnog telefonskog broja, kada mnogi plaćaju da bi im telefonski broj sadržavao broj 666. Stoga, duboko vjerujemo da onaj koji je po 666666-i put učitao Lupiginu naslovnu stranicu, nije sam vrag, iako dopuštamo da je možda vražji, te mu čak želimo sve najbolje :)