Muških 20 VS. ženskih 20

Ivor Car

4. listopada 2005.

Muških 20 VS. ženskih 20

"Ako mislite da vam je premali, vjerojatno jest. Ako mislite da ne uživamo u seksu s vama, vjerojatno ne uživamo ..." početak je duhovitog svojevrsnog ženskog manifesta koji je zapravo odgovor na takvu sličnu "humoresku" s muškog aspekta. Elem, ukoliko ste spremni na točno dvadeset sličnih točki, s muške i ženske strane, te niste kojekakvo zabadalo, onda prionite na

Za početak ide muških 20!


1. Ako misliš da si predebela, tada vjerojatno i jesi! Ne pitaj me ništa o tome, ne želim odgovoriti na to pitanje.

2. Kada želiš nešto, dovoljno je da to i zatražiš. Da pojasnimo jednu stvar: Mi smo JEDNOSTAVNI! Mi ne razumijemo nikakva suptilna i indirektna pitanja! Ona jednostavno ne funkcioniraju kod nas! Čak ni ona suptilna i indirektna pitanja, koja bi svakoj ženi trebala biti jasna!

3. Kada postaviš neko pitanje, na koje u biti i ne očekuješ odgovor, nemoj se čuditi kada dođe odgovor koji nisi htjela čuti!

4. Mi smo JEDNOSTAVNI! Kada te zamolim da mi dodaš kruh, mislim upravo to - da mi dodaš kruh! Time ti ne predbacujem što kruh nije na stolu. Kod nas nema nekih skrivenih poruka niti predbacivanja. Mi smo stvarno JEDNOSTAVNI!

5. Mi smo JEDNOSTAVNI! Nema nikakvog smisla da me pitaš na što upravo mislim! 96,5 posto vremena muškarci misle na seks! Ne, mi nismo opsjednuti, to je jednostavno jedna stvar, koja nam pričinja najveću radost!

6. Mi smo JEDNOSTAVNI! Ponekad ne mislim samo na tebe. To nije ništa strašno. Molim te da se navikneš na to. Zato te molim da me ne pitaš na što mislim, ako nisi spremna razgovarati o politici, ekonomiji, filozofiji, nogometu, alkoholu, sisama, guzicama ili autima.

7. Petak/subota/nedjelja = puno žderati = prijatelji = nogomet na televiziji = pivo = loši maniri. To ti je kao puni mjesec ili plima i oseka - jednostavno neizbježno!

8. Kupovina mi ne pričinja nikakvo zadovoljstvo i nikad, baš nikad neće!

9. Kad idemo negdje van, što god da imaš na sebi super ti stoji. Kunem se!

10. Imaš dovoljno odjeće i obuće. Plač je ucjena! Da sam sebe dovedem do financijske propasti nije nikakav dokaz moje ljubavi prema tebi!

11. Većina muškaraca ima 3 para cipela. Ponavljam: mi smo JEDNOSTAVNI! Ne znam odakle ti ideja da ja mogu znati koji ti od tvojih 30 pari cipela najbolje stoji.

12. Jednostavno odgovori poput da ili ne su potpuno dovoljni kod svakog pitanja!

13. Kada imaš problem, zamoli me samo da ti pomognem riješiti ga. Ne očekuj isto sažaljenje koje inače dobivaš od svojih prijateljica.

14. Glavobolja koja traje 8 tjedana nije glavobolja! Idi doktoru!

15. Kada kažem nešto što se može dvojako tumačiti i jedno od tumačenja te uznemiruje, budi sigurna da mislim ono drugo!

16. Svi muškarci vide samo 16 boja! Trula višnja je voće, a ne boja!

17. Mi volimo pivo kao što vi volite ručne torbice. Vi nas ne razumijete; ne razumijemo ni mi vas!

18. Kada te pitam što ti je, a ti kažeš da nije ništa, vjerovat ću ti i ponašati se kao da ništa nije bilo!

19. Nemoj me pitati da li mi se sviđaš! Kada ne bi bilo tako, ja ne bih više bio tu gdje jesam!

20. I na kraju osnovno pravilo: U slučaju najmanje nedoumice, dileme ili sumnje, o čemu god se radilo, uzmi uvijek ono najjeftinije ili najjednostavnije!!!


Slijedi ženski odgovor


1. Ako mislite da vam je premali, vjerojatno jest. Ako mislite da ne uživamo u seksu s vama, vjerojatno ne uživamo. Ako mislite da vam cura gleda tipove s više love, ljepšom odjećom itd., vjerojatno gleda. Ne pitajte je ništa o tome jer vam ne želi odgovoriti na to pitanje.

2. Kad nešto želite, NIJE dovoljno da to i zatražite. Morate nešto napraviti zauzvrat. I ne, ne radi se niti o trgovini niti o prodaji, niti o prostituciji. Naprosto, radi se o tome da postoje ljudi koji svojim ponašanjem pokazuju da nešto zaslužuju, a postoje i oni koji ne zaslužuju. Iako ste JEDNOSTAVNI, dovoljno ste pametni da i sami shvatite kakvi ste.

3. Kad postavite neko pitanje na koje ste si već iskonstruirali željeni odgovor, nemojte pizditi kad dobijete drugačiji (odnosi se na pitanja: "Jesi li svršila?", "Jesam li najbolji do sada?", "Smeta li te što ćelavim?", "Da li ti je moj brat privlačan?" i slično).

4. Mi smo također vrlo JEDNOSTAVNE. Kad vas zamolimo da nešto napravite, a vi to ne napravite, to jednostavno znači da to NISTE NAPRAVILI. "Zaboravio sam", "Nisam imao vremena", "Previše sam se zanio" ili "Ivanišević je igrao u finalu Wimbledona" ne poništavaju tu činjenicu.

5. Mi smo JEDNOSTAVNE. Nema nikakvog smisla da se pokušavate opravdavati glede nekog svojeg nedostatka (recimo, sklonosti da vam predigra traje dvije i pol sekunde kad niti dvije i pol minute nije dovoljno) izvanjskim utjecajima, našom greškom ili prevelikim očekivanjima - mi ćemo i DALJE BITI NEZADOVOLJNE i vrlo vas vjerojatno ostaviti ako to ne promijenite. It's as simple as that.

6. Mi smo JEDNOSTAVNE! Mislimo na vas otprilike onoliko koliko vi mislite na nas. Kad to postane nesrazmjerno, osjećamo se zapostavljenima i nezadovoljne smo i vrlo ćemo vas vjerojatno ostaviti. A jednom kad vas ostavimo (ili vi ostavite nas), više uopće ne mislimo na vas (dakle, bolje vam je ne grepsti se za snošaj u ime "dobrih, starih vremena"). As simple as that.

7. Petak/subota/nedjelja = dani odmora = ne kuham = ne spremam = kuća je u svinjcu ako je VI ne pospremite = idem u shopping s prijateljicama = šminkam se i lickam i izlazim van. To je kao puni Mjesec, plima i oseka - jednostavno neizbježno!

8. Shoppping nam predstavlja ogromno zadovoljstvo i to se nikada neće promijeniti.

9. Kad idemo negdje van, gotovo ništa što obučete vam dobro ne stoji. Kunemo se! Bilo bi vam bolje da nama prepustite izbor.
9a. Onaj tko odbija komentirati stoji li nam nešto dobro ili ne, gubi pravo prijedloga tipa: "A zašto ne bi obukla ono čipkasto rublje/mini haljinu/visoke pete/whatever?"
9b. Onaj tko stalno hoda u izlizanim trapericama i razvučenoj majici također gubi pravo takvog prigovora.
9c. Onaj tko se redovito ne brije, gubi pravo prijedloga da si izbrijemo genitalije :-).

10. Imaš dovoljno fotoaparata, kompjuterske opreme, videoigrica, CDova i ostale tehničke robe. Spominjanje mojih cipela naprosto je glupo. Jeftinije su.

11. Većini žena auto održava automehaničar, stručnjak koji se osposobio za to da održava automobile (uključujući skutere, mopede i terenska vozila), te se tim prometalima služe zato da bi stigle od točke A do točke B. Ponavljam: MI SMO JEDNOSTAVNE! Ne znam odakle ti ideja da bi nas moglo zanimati koliko tvoj auto ima konja, kako "fakerski" mijenjaš ulje i koliko brzo stižeš od Zagreba do Graza. Who fucking cares!

12. Jednosložni odgovori na kompleksnija pitanja, mumljanje, stenjanje i podrigivanje nisu prihvatljiv oblik komunikacije.

13. Kada imaš problem i ne želiš sa mnom o tome razgovarati, ne očekuj da imam razumijevanje o njemu, budući da, po tvojoj vlastitoj filozofiji ("Kad te nešto muči, kaži."), ja o njemu NEMAM POJMA.

14. Pretjerano prdenje možda je znak probavnog poremećaja. Idi doktoru, ali svakako bježi iz moje blizine.

15. Kada kažem nešto što se može dvojako tumačiti i jedno od ta dva tumačenja te uznemirava, budi siguran da je upravo to ono što sam mislila.

16. Žene, kao i vi, jako dobro vide koliko su zgodne, kao i to koliko ste vi zgodni. Zašto mislite da bi najzgodniji komadi trebali "pasti" na sasvim prosječne tipove?

17. Mi volimo cipele baš kao što i vi volite pivo. Cipele traju dulje i od njih se ne počnemo glupo ponašati ako ih previše nosimo.

18. Kad te pitam što ti je i ti kažeš ništa, i ja ću se ponašati kao da je to doista tako. Prema tome, ne očekuj nikakvo posebno tetošenje zbog namrgođene face.

19. Nemoj me pitati da li mi je dobro s tobom u krevetu. Da to nije tako, ne bih bila tu gdje jesam.

20. I, na kraju, osnovno pravilo: ne prigovaraj da smo komplicirane i neshvatljive. Jesmo. To nas i čini toliko fascinantnima i ne bismo ti se sviđale da nismo takve.