Ne mogu sada, nisam raspoložen(a)

Ivor Car

2. rujna 2005.

Ne mogu sada, nisam raspoložen(a)

Odbijen od supruge u pokušaju operacije "vođenja ljubavi" uvrijeđeni muž osvetnik odlučio se na nesvakidašnji potez, kaže duhovita priča neznanog autora koja ironizira muško-ženske odnose, a koju vam donosimo u ovoj novici. Nabrijanim moralistima i vječnim tragačima za pravdom danas klik na opširnije ne preporučujemo, jer takvim vertikalama moguće se priča ne svidi


Pa kaže ...

Jedne večeri, prošle nedjelje, moja žena i ja smo bili u krevetu. Strast je počela da se rasplamsava ... kad je ona rekla: Ne mogu sada, nisam raspoložena ... Htjela bih da me samo malo držiš u naručju. Rekoh: ŠTA?? ... Šta je sad pa to? I onda je rekla riječi kojih se boji svaki muž na planeti: Ti jednostavno ne razumiješ moje emocionalne potrebe koje imam kao žena, da bih zadovoljila tvoje fizičke potrebe koje imaš kao muškarac. Na moj zbunjeni pogled je odgovorila: Zar ne možeš da me voliš zbog onoga što jesam, a ne samo zbog onoga što radim s tobom u krevetu? Shvativši da to veče neće biti ništa, okrenuo sam se i zaspao.

Idućeg dana sam nazvao šefa i rekao da uzimam slobodan dan, da bih proveo vrijeme sa njom. Otišli smo na ručak, a onda sam je odveo u jednu robnu kuću sa ogromnim odjelom za žensku garderobu. Pratio sam je okolo, dok je isprobavala nekoliko veoma skupih kompleta. Nije mogla da se odluči koji da uzme, pa sam joj rekao da ćemo ih sve kupiti. Htjela je i cipele, koje bi se slagale sa tim kompletima, pa sam joj rekao da uzme po jedan par za svaki komplet. Stigli smo i do dijela sa nakitom gdje sam joj uzeo par dijamantskih minđuša. Da vam kažem ... bila je taaakooo uzbuđena. Mora da je mislila da sam na korak do bankrota. Pomislio sam da me testira kada je zatražila i znojnice za tenis, iako nikada u životu nije uzela reket u ruke. Mora da sam je bacio u razmišljanje kad sam joj rekao: Naravno, draga. Skoro da je bila blizu seksualnog zadovoljstva od silnog uzbuđenja. Smiješeći se, konačno je rekla: Mislim da bi ovo bilo sve, hajdemo do kase.

Jedva sam se suzdržavao kad sam joj odgovorio: Ne mogu sada, nisam raspoložen. Lice joj je poprimilo blijed izgled kada je spustila vilicu i izustila:
- ŠTA??
Onda sam joj rekao: Samo sam htio da DRŽIŠ ove stvari u naručju neko vrijeme ... Ti jednostavno ne razumiješ moje financijske probleme koje imam kao muškarac, da bih zadovoljio tvoju želju za kupovinom koju imaš kao žena. I baš kad je imala taj pogled (kao) da želi da me ubije, dodao sam: Zar ne možeš da me voliš zbog onoga što jesam, a ne samo zbog stvari koje ti kupujem?

Očigledno, ni večeras neće biti ništa ...