MOŽE KAKO HOĆE: „Voljenog vođu“ više nitko ne dira

Igor Došen

26. kolovoza 2013.

MOŽE KAKO HOĆE: „Voljenog vođu“ više nitko ne dira

Nedavni europski poraz zagrebačkog Dinama do kraja je ogolio situaciju u maksimirskom klubu. Na stranu sad rezultat, osvrnimo se ponovno na Zdravka Mamića, koji svakim svojim potezom pokazuje da je potpuno prisvojio Dinamo, stvorivši od njega privatnu prćiju, jer „voljenom vođi“ ne treba dati mira sve dok ne ode s nogometne scene, a to će se prije ili kasnije dogoditi. Tome sasvim sigurno neće doprinijeti aktualna vlast koja strogoću trenira na malim ljudima, a nogometnim klubovima, pak, pogoduje kao i prethodne Vlade, praktično im opraštajući dugove dok „Linićevi žandari“ zatvaraju pekarnice i kafiće i zbog neproknjiženih 10 kuna.

Utakmica Dinamo – Austria Wien je do kraja ogolila situaciju u maksimirskom klubu. Pustimo sad rezultat i poraz „Modrih“ od protivnika kojega su podcijenili, a podršku u tome su im da(va)li poslušni novinarčići koji iz godine u godinu na početku sezone pišu o europskom, nikad boljem Dinamu.

Osvrnimo se mi ponovno na Zdravka Mamića, koji svakim svojim potezom (uvijek iznova) pokazuje da je potpuno prisvojio Dinamo, stvorivši od njega privatnu prćiju. On, između ostalog, smjenjuje trenere kao na tekućoj vrpci, kako mu se prohtije. Tako je sada (po treći put) potjerao i Krunu Jurčića, nakon prvog poraza u sezoni.

Činjenica jeste da Jurčić nije dorastao vođenju NK Kustošija, a kamoli Dinama, no Mamić ga je svejedno ponovno „posjeo“ na užarenu „plavu“ klupu. On trenere samovoljno postavlja i smjenjuje očito po trenutnom raspoloženju (zli jezici govore - i prema utjecaju… nečega). Apsolutno je postigao cilj i što se tiče atmosfere na maksimirskom stadionu. Protiv Austrijanaca su tribine bile poprilično (prije svega zahvaljujući jeftinim ulaznicama) popunjene „navijačima“, koji su tijekom utakmice čak dva i pol puta skandirali Dinamu.

Zdravko Mamić
Može šta i kako hoće (FOTO: Lupiga.Com)

Velikog vođu više nitko ne dira, jer je i ono malo Bad Blue Boysa protjerano sa stadiona. U srijedu na večer je tako čuvena „hrvatska šutnja“ došla do izražaja. S druge strane su na internetskim portalima „glasni“ polupismeni (i nepismeni) mediokriteti koji brane lik i djelo Mamića. Na svaku kritiku njihovom gazdi propnu se na zadnje noge i (za)laju. Upravo (i) zbog njih, njihovom voljenom vođi ne treba dati mira sve dok ne ode s nogometne scene, a to će se prije ili kasnije dogoditi. Tome sasvim sigurno neće doprinijeti aktualna vlast koja strogoću trenira na malim ljudima.

Nogometnim klubovima, pak, pogoduje kao i prethodne Vlade, praktično im opraštajući dugove. Nasuprot tome „Linićevi žandari“ zatvaraju pekarnice i kafiće i zbog neproknjiženih 10 kuna. Može se, tako, Mamić poslovno bahatiti, ali i verbalno napadati koga i kako hoće. Nadležne institucije mu, očito, ne mogu ili ne smiju ništa. Za sada jedino preostaje da se njegovim istupima (ispadima) u javnosti, eventualno, pozabavi liječnički kadar.

Lupiga.Com