Mirko zadavi ga....

miro@lupiga.com

14. ožujka 2002.

Mirko zadavi ga....

Kako sam nedavno našeg najpoznatijeg policajca Mirka Filipovića (izuzevši Šimu Lučina) nazvao njemu nedragim imenom - Branko, ova novica ima cilj ispraviti tu katastrofalnu grešku. Osim cviljenja za oproštaj to je i najava za veliki meč koji će Mirko morati odraditi u Tokiju, pred oko 100 000 ljudi. Popularni CroCop ide na megdan jednom od najpoznatijih hrvača sadašnjice, Sakurabu Kazushiju, "spasiteljem hrvanja" koji se nada da će ga ovaj meč vratiti na stare staze slave...
Sakuraba Kazushi ili kako se on sam voli nazvati-"Graciozni lovac" rođen je 14.07.1969. godine u Japanu. Dokazani borac i hrvač poznat je po svojim nevjerojatnim inovativnim hrvačkim potezima koji su pronijeli glas o njemu. Jedan je od najpoznatijih boraca tzv. "Pride" turnira, na čijim se stranicama ovih dana  najavljuje borba s predstavnikom naših domaćih snaga reda i zakona-Mirkom Filipovićem, koji je poznatiji u Japanu nego u Hrvatskoj. Dokaz njegove popularnosti je i anegdota koju sam nedavno čuo, a koja kaže da je grupica japanskih turista došla u Zagreb isključivo kako bi se fotografirala s Mirkom, a kada je dopustio jednom od njih da ga drži "u kravati" isti nije ništa govorio cijeli dan, svjestan da će ga ta slika u Japanu baciti u sam vrh popularnosti među domicilnim ženama i djecom. Zanimljivo je i kako je Mirko nakon pobjeda nad borcima Fujitom i Nagatom, također profesionalnim hrvačima, nazvan "Ubojica profesionalnih hrvača" ("Pro-wrestler killer"). Kazushi je pak s druge strane nazvan "Spasiteljem profesionalnog hrvanja" ("Savior of the Pro-Wrestling World") pa će taj meč konačno dokazati ima li uopće mjesta profesionalnom hrvanju u ringu. Meč se održava po ultimate fight pravilima, a onima manje upućenima naglašavamo da se iz takvog meča možete izvući ukoliko:
- sami prekinete meč udarcima dlana po podu
- ukoliko ste nokautirani (ili nokautirate nekog)
- diskvalifikacijom
- bacanjem ručnika u ring
- intervencijom lječnika
- sudačkim prekidanjem meča

Sve ostalo je dozvoljeno, kao i svi mogući stilovi i načini borbe. Da se ne bi zavaravali snagom našeg borca, napomenimo samo i to da je Pride turnir uz službeni turnir K-1, te svjetsku hrvačku federaciju (ne oni namješteni američki turniri) jedan od najbrutalnijih turnira sadašnjice. Karte za meč su odavno rasprodane, a ovo je uzgred budi rečeno, prvi meč na otvorenom koji će osim 100 000 ljubitelja borbe u živo, pratiti i miljunsko TV gledateljstvo. Iako nesklon nasilju navijam za operativca MUP-a Lučko, koji tvrdi da bi pet njegovih dečkiju iz Lučkog razbilo bilo kojih pet boraca K-1 turnira. Zaključak je da je dobro dok ne tuku nas.