Ljubav prema kraju svome

Navar Glibotić

20. prosinca 2005.

Ljubav prema kraju svome

General Ante Gotovina, baba, dida, premijer Ivo Sanader koji treba parafirati ćaću svoga, kanarinac koji je sletio, Zlatko Tomčić i Stjepan Radić, jedan mali dalmatinski gradić u kojem i sjedenje & gledanje televizije može biti 'kobno' ... Kako sve to smjestiti na jedno mjesto? Vjerujte, moguće je, a sve će vam biti mnogo jasnije ukoliko kliknete na

Ovo je jedan klasični lokal-patriotski tekst o jednom malom dalmatinskom mjestu i jednoj dragoj opičenoj blogerici. Ako u vaš internet-browser ukucate modestiblejz.blog.hr, srest ćete se sa stvaralaštvom mlade cure koja jedan običan provincijalni život pokušava oslikati na zanimljiviji i literarniji način.

Možda veliki utjecaj na mene imaju moje emocije, ali mislim da bi i neki razvikani domaći pisci u svom izričaju imali što naučiti o korištenju pravih etno-motiva (a ne samo onih šminkerskih) od ove mlade dame, koja je, tek da se zna da se ne misli da sad i reklamiramo tek tako, što se osobnog identiteta tiče meni apsolutna nepoznanica. Osim da je na blogu uzela ime jedne od mojih omiljenih strip junakinja (ah, ta divna Modesty!).

Za sve one koji žele vidjeti da još uvijek ima mladih koji razmišljaju, sviđali se vama njihovi stavovi ili ne, da ima mladih koji imaju svoj stil i koji znaju nešto napisati, neka odu na taj blog. Za sve ostale, a što im ja mogu. Ostaje tek nada da Modestiblejz nije rijetka ptica i da u beznađima hrvatske blogerske opstojnosti postoje i drugi autori čije se škrabotine isplati pročitati. A mnogi bi od Modesti mogli naučiti jednu stvar, a ta je kako se, manama i glupostima ljudi unatoč, voli svoj kraj.