Kozmonauti u Europi

Svjetlana Zorić

11. listopada 2007.

Kozmonauti u Europi

Sinoć se u zagrebačkom kinu Europa okupio popriličan broj znatiželjnika spremnih da napnu svoja ušesa i čuju što Pips Chips & Videoclips imaju ponuditi na novom albumu, koji samo što nije izašao. A bend je u kozmonautskim odjelima svojoj publici ponudio novitete točno po onom rasporedu kakav će i biti na albumu "Pjesme za gladijatore". Kako je sve to izgledalo pogledajte na par fotografija pod

Dojam da smo u kinu dečki iz Pips Chips & Videoclipsa pružili su nam već prije samog početka koncerta, kada su na kino platnu pustili nekoliko reklama za svoje proizvode. I to poprilično dugih deset minuta! Sedmorka je na pozornicu izašla u kozmonautskim odjelima i možemo samo pretpostaviti kako im baš i nije bilo lagano pjevati i skakati u tom najlonskom "outfitu". Sam početak bio je vrlo čudan, jer je riječ o svojevrsnom performanceu s bubnjevima i trubama, dok se iz zvučnika razlijegao meki zbor i taktovi Carmina Burane.

Okupljeni narod prve je pjesme poslušao kao u bunilu, da bi se razgibao tek tijekom izvođenja singla koji je već postao hit - "Teroristi plaču". Sve u svemu, bila je to vrlo zanimljiva večer, a nakon prvog slušanja novog materijala koji je izveden istim redoslijedom kakav će biti i na albumu, može se reći da "Pjesme gladijatora" dobro zvuči..

Sigurno je da album nije za svakoga, kao što je činjenica da je bend u velikom sviračkom usponu, vjerojatno uvježbaniji nego ikad. Sav repertoar je bio popraćen i video pričama koje su se vrtjele na nevelikom video zidu, a na nažicanom bisu, nakon jednosatne svirke (album ipak ne traje dugo), Pipsi su po receptu bendova koji nemaju dovoljno materijala da upotpune svoj nastup, još jednom ponovili "Teroriste" i "Zdenku".

Na koncu se, prilikom izvođenja još jednog potencijalnog hita, "Povedi me na brod", na pozornicu popela i Jadranka Bastajić Yaya. Inače, fanove Pipsa posebno je razveselio njihov merchandise štand na kojem su se mogli nabaviti stari albumi benda, i to po cijeni od samo 40 kuna. Novi će se pak album u prodaji pronaći 15. listopada, pa kada ga poslušate podijeliti svoje dojmove s nama …