Komičari među nama

Ivan Kegelj

23. lipnja 2003.

Komičari među nama

Čuli ste, pretpostavljam, za poduzetnika, menagera, sportskog radnika, druga i Titovog pionira Zdravka Mamića. Sjećate se i onih njegovih tornjeva u Vukovarskoj ulici, koje je htio izgraditi, pa mu to stručnjaci nisu dopustili, pa odlaska sa štakom u Gradsko poglavarstvo gdje je od šefa stručnjaka istom štakom dobio po glavi. Na kraju je ostalo na tome da Mamić ne može graditi tornjeve. Ali ima Mamić konja za utrku. Štrajk glađu! E, ali...
Najavio je Maminjo u Nacionalu da će zbog rečenih tornjeva početkom idućeg tjedna stupiti u štrajk glađu, ali danas kad smo od njega pokušali dobiti komentar ove odluke, telefon je ostao mrtav.
Nazvali smo zatim glasnogovornika DinamaAdu Kožula i pitali ga - šta to šef ide u štrajk glađu?
- Ma kakav štrajk glađu, rekao je Kožul, to se Zdravko malo našalio s Ivom Pukanićem.

A onda nam je kroz glavu zazujala bolna istina. Novine u Hrvatskoj sve više ovakvih izuzetnih poduzetnika, sportskih radnika i inih, doživljava kao poligon za svoju zajebanciju.
Naučio se Mamić šaliti s kim stigne, pa su i novine došle na tapetu. Našalio se sa Ćirom, našalio se s Dinamom, našalio se s novinama, a našalio se bogami i s onim nesretnim Miljenkom Mesićem, šefom stručnjaka s početka ove priče, kojem je zbog samoobrane vlastita stranka - HNS - smjestila otkaz. Tko zna, možda ste baš vi sljedeći na Mamićevoj listi za šalu, pošalicu, vic ili kakav skeč.