KAKO JE SNIJEG OGOLIO ZAGREB: Zagrepčani i Splićani apsolutno zaslužuju sve što im se događa

Igor Došen

10. prosinca 2012.

KAKO JE SNIJEG OGOLIO ZAGREB: Zagrepčani i Splićani apsolutno zaslužuju sve što im se događa

Sprdali su se Zagrepčani sa Splićanima kad ih je „zameja snig“, a pokazalo se da ni u metropoli situacija nije bolja. Pročelnik Pavle Kalinić se priprema za nuklearni rat, gradonačelnik Milan Bandić za predstojeće lokalne izbore, a nadležne zagrebačke institucije su totalno nespremne dočekale prvi snijeg ove zime, kojeg su meteorolozi danima najavljivali. Zaključujemo kako su i Zagrepčani i Splićani apsolutno zaslužili sve što im se događa jer Bandić i Željko Kerum su samo proizvodi i posljedice mentalnog sklopa mnogih žitelja dva najveća hrvatska grada

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje u kriznim situacijama Pavle Kalinić se priprema za nuklearni rat, gradonačelnik Milan Bandić za predstojeće lokalne izbore, a nadležne zagrebačke institucije su totalno nespremne dočekale prvi snijeg ove zime, kojeg su meteorolozi danima najavljivali. Gradsku su zimsku službu, kao i svake godine, iznenadile snježne padaline, što je i normalno, jer je, eto, pravo čudo da se to dogodi u prosincu.


FOTO: (Novi list)

Što se, pak, tiče ZET-a, njegova prometala zaustavi i manja kiša, a kako ne bi snijeg. Ta firma s popriličnim viškom zaposlenih i tako gomila novčane gubitke pa zašto bi onda dobro funkcionirala. Dodajmo ovome kako i ostale gradske tvrtke funkcioniraju poput WC-a na okretištu tramvaja Dubec, u čiju je „izgradnju“ utrošeno milijun i pol kuna, a koji, kako reče jedan taksist, „ne radi ni tjedan dana u mjesecu“.

HLADNA FRONTA KAO OKIDAČ: 'Dva dana sniga u Splitu može mi pružit toliko radosti da mi ne padne napamet nigdi drugdi živit'

SNOW QUEEN TROPHY: Nitko nema takvo snježno preseravanje kao mi

VUK SIT, KOZA CIJELA I KIRURGIJA PUNA: Dalmacijo, lopaton pritrujena

SARAJEVO POD SNIJEGOM: Baščaršija sa šlagom!

Sprdali su se Zagrepčani sa Splićanima kad ih je u veljači „zameja snig“, a pokazalo se da s tim u vezi niti u metropoli situacija nije bolja. (Ne)odgovorne osobe u Zagrebu (na čelu s Bandićem), očito, ne znaju organizirati funkcioniranje institucija u zimskim uvjetima, no zato se trude utrošiti desetke milijuna kuna poreznih obveznika na skijaško natjecanje Snježna kraljica. Grad je gotovo pred bankrotom, a gradonačelnik u svojim „napadima populizma“ milijunskim iznosima „podupire“ Dinamo, nadoknađuje enormne dugove Cibone (za koje, naravno, nitko nije odgovarao), financijski pomaže NK Zagrebu i neke druge rastrošne sportske kolektive.


(FOTO: Novi list)

Građani to sve, očito, prešutno odobravaju. Ta je iracionalnost slična onoj splitskoj, gdje se ljudi koji su ostali bez posla „dižu na bunt“ tek za spas Hajduka – novčane vreće bez dna. Na kraju možemo zaključiti kako su i Zagrepčani i Splićani apsolutno zaslužili sve što im se događa. Milan Bandić i Željko Kerum su samo proizvodi i posljedice mentalnog sklopa mnogih žitelja dva najveća hrvatska grada.

Lupiga.Com