Jeftinije cigarete

Ivor Car

14. ožujka 2002.

Jeftinije cigarete

Pušači u SAD-u i Kanadi su ugrožena vrsta i pomalo u izumiranju. Dobro ili loše? Ovisi o vašim nazorima. No, nećemo o tome, pogotovo jer su upravo ovisnici o cigaretama u ove dvije države dobili novu mogućnost kupovine cigareta. Možda i nije vijest, ali
Osim što ne smiju pušiti na gotovo svim javnim, pa i nejavnim mjestima, pušače u sjevernoj Americi ubiše i cijene. Za svakodnevni kratki užitak u obliku cigarete, morate imati dobru plaću ili se ovoga poroka možete odreći. Uglavnom je to tako zbog velikog poreza na duhan, što nije samo slučaj kod njih, nego skoro svugdje u svijetu. Ipak tračak svijetla za pušaće iz SAD-a i Kanade, pojavio se ovih dana.
Naime cigarete bez uključenog poreza možete kupiti na jednoj internet stranici. Budući da smo zagovornici nepušenja, nećemo reklamirati marke cigareta koje nude na prodaju. Reći ćemo samo da su tu najpoznatije cigarete na svijetu u skoro pa svim izdanjima. Tu su i one cigarete proizašle iz tursko-američke suradnje. Ima i par vrsta onih europskog podrijetla.
Cijene su i dalje za naše pojmove visoke. Jedna šteka normalnog pakiranja uglavnom košta 18$, dok one pakirane u king size izdanju vrijede 19$. Naručiti cigarete naravno možete ukoliko ste punoljetni, dakle imate više od 18 godina. Sigurno ste se zbog filmova sjetili kako je dobna granica punoljetnosti u državama o kojima govorimo, 21 godinu. No stranica je usklađena sa švicarskim zakonima, kako bi se izbjegle neke pravne zavrzlamice, a navodno cijela firma i djeluje u zemlji sireva i satova. Narudžbe su limitirane i možete naručiti maksimalno 5 šteka. Obična dostava je besplatna i obavlja se avionom, ali moguće je i osigurati pošiljku što onda i košta, 2,20$. Razlika je u dospijeću pošiljke. Ukoliko je besplatna vaše cigarete ćete čekati do 4 tjedna, ako platite, već za tjedan dana moći ćete reći da li su dobre ili nisu. Sve to možete platiti najdražim internetskim sredstvom plaćanja, kreditnom karticom. Primaju Visu, American Express i EuroCard.
Postoji masa zanimljivih stvari vezana uz funkcioniranje ovoga biznisa, ali mi ćemo navesti samo jednu. Primitak morate poptisati, no što se zbiva ukoliko niste doma kada vam poštar švicarskih pošta pokuca na vrata? Postoje dvije mogućnosti. Jedna je da u narudžbi navedete imena nekih članova obitelji koji mogu potpisati umjesto vas. Druga mogućnost je da u narudžbi izrazite želju kako pošiljku ne treba potpisati, no tada morate imati poštanski sandučić dimenzija: 18 x 28 x 3 cm!
Sve možete pogledati s dva brza, lijeva klika na ovo
Živite li u SAD-u ili Kanadi i mislite cigarete naručiti na ovaj način, javite nam da li je uspjelo, jer mi im baš i ne vjerujemo. A najbolje bi bilo da prestanete s pušenjem!