ISTRAŽUJEM NEPOZNATO: „Lakše je popuniti anketu o seksu, nego imati seks“

Srđan Puhalo

23. prosinca 2023.

ISTRAŽUJEM NEPOZNATO: „Lakše je popuniti anketu o seksu, nego imati seks“

Braćo Hrvati i sestre Hrvatice, koji me ne znate, ja sam Srđan Puhalo, dolazim iz Banjaluke i pokušavam napraviti jedno regionalno istraživanje o različitim aspektima seksualnosti. Sve je počelo kada sam istraživao seksualnost među mladima u Bosni i Hercegovini. Onda sam se zapitao zašto ne bih napravio istraživanje i među njihovim roditeljima, a potom, sasvim logično, zašto ne, i u regionu (Hrvatska, Srbija, Crna Gora, BiH).

Istraživanje provodim za nevladinu organizaciju Pro Educa iz Banjaluke. U ovoj anketi nas zanimaju vaši stavovi i znanje o seksu kao i vaše seksualno ponašanje. Na našim prostorima seksualnost je nedovoljno istražena oblast ljudskog ponašanja te vas zato molimo da učestvujete u ovom istraživanju. Očekujemo da ćete iskreno odgovoriti na naša pitanja i pomoći u analizi ovog važnog segmenta ljudskog života. Ako ne želite da odgovorite na neko pitanje dozvoljeno ga je preskočiti, a u svakom trenutku možete da odustanete od popunjavanja upitnika. 

Anketa je potpuno anonimna i koristiće se u naučne svrhe. Vaše ima i prezime ili bilo koji lični podatak, neće se nigdje pojaviti, a odgovori će se koristiti isključivo u naučne svrhe. Od vas samo tražim da budete iskreni i odgovorite na sva pitanja. Ako se još dvoumite da li da popunite anketu evo obrazloženja zašto je lakše popuniti anketu o seksu, nego imati seks: „Ne moraš se tuširati, brijati i depilirati. Ne moraš se znojiti. Ne moraš se svađati sa partnerom ili partnerkom ko će gore, a ko dole. Ne moraš se posle izvinjavati i ubjeđivati da je bilo nezaboravno“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Pixabay