ISTINSKI DOMOLJUBI BRUNE ESIH: Mrzi Tita, krade i ne plaća porez

A.B.

17. kolovoza 2017.

ISTINSKI DOMOLJUBI BRUNE ESIH: Mrzi Tita, krade i ne plaća porez

„Uzornom“ građaninu, Nevenu Brajkoviću, vlasniku kafića „Zašto ne“ u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici policija je jutros pokucala na vrata, nakon što se dan ranije pred fotografom Hine pohvalio da je sa zgrade na Trgu maršala Tita sam uklonio ploču s imenom trga i odnio je u svoj kafić.

„Razgovor s policijom je obavljen oko 9 sati“, rekao je Brajković u kratkom razgovoru za tportal.

„O svemu smo izvijestili i grad, vezano uz sankcioniranje. A nakon završetka izvida o svemu će biti obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo“, objasnila je tportalu zagrebačka policija koja kaže kako se još uvijek utvrđuju sve okolnosti.

Kakva kazna očekuje osobu koja smatra da ima pravo sama skidati gradske ploče, dakle otuđivati nečiju imovinu, i to činiti usred bijela dana, a pri tome to niti ne skrivati, za sada nije poznato.

Trg maršala Tita
Mjesto s kojeg je ukradena ploča s imenom trga (FOTO: Hina/Zvonimir Kuhtić)

Brajković je inače vlasnik kafića koji je uoči posljednjih lokalnih izbora postao neslužbeni stožer političke stranke Neovisni za Hrvatsku, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, s obzirom da se nedaleko Brajkovićevog lokala nalazi i službeno sjedište te novoosnovane stranke. Novinarima se ovaj ugostitelj, kojeg su neki mediji odmah pronašli na popisu poreznih obveznika gdje stoji da je državi dužan gotovo 750.000 kuna, pohvalio da je to učinio jer je za vrijeme SFR Jugoslavije zbog „Tita i njegovih sljedbenika“ proveo 500 dana u zatvoru, devet godina nakon Titove smrti.

Na lokalnim izborima je na kandidacijskoj listi stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića stavljen na „visoko“ 47. mjesto, a upravo ta stranka je formiranje Gradske skupštine uvjetovala preimenovanjem Trga maršala Tita. No, do preimenovanja još uvijek nije došlo. Iako je Odbor za imenovanje ulica Skupštine Grada Zagreba prije tri tjedna donio odluku o promjeni imena Trga maršala Tita, tu odluku tek treba potvrditi Gradska skupština. Već ranije jednu su ploču nepoznate osobe skinule s istog trga da bi potom Facebookom kružila fotografija ploče bačene u kontejner za smeće. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina/Zvonimir Kuhtić