Hrvatski golferi za terapijsko jahanje prikupili 64.000 kuna

Svjetlana Zorić

10. rujna 2007.

Hrvatski golferi za terapijsko jahanje prikupili 64.000 kuna

Uz mnoštvo poznatih lica kako, je li, i dolikuje jednom golf klubu u subotu je na završnom partyju povodom najvećeg golf turnira u Hrvatskoj, prikupljeno 64.000 kuna koje će se uplatiti na račun udruge Krila - terapijsko jahanje. No, s obzirom da je rečena svota prikupljena licitiranjem vrijednih sportskih rekvizita, tisuću posjetitelja zagrebačkog "Golf & Country kluba" nije se baš iskazalo. Kako je cijela priča izgledala pogledajte kroz par fotografija u

Iako golf slovi kao sport bogataša, čini se da u Hrvatskoj stvari tako ne stoje. Sudeći prema prikupljenih 64.000 kuna dalo bi se naslutiti da Hrvati koji igraju golf nisu pretjerano bogati ili možda samo uzgajaju zmiju šarku u džepu. Naime, nakon što se u petak i subotu na terenima u Zagrebu, Mokricama i Krašiću održao turnir Inter media Public PRO-AM, subotnja večer bila je rezervirana za trendovski party na kojem se pojavilo oko tisuću zvanica, među kojima je bio i popriličan broj onih koji jednostavno moraju biti viđeni, a javnost ih smatra bogatima.

Uz obilje pića i hrane, kakva i priliči ovakvom mjestu održana je humanitarna aukcija zanimljivih sportskih rekvizita. Tako se na "bubnju" našao reket Gorana Ivaniševića, štapovi Janice Kostelić, skije njenog brata Ivice, dres Nike Kranjčara iz Portsmoutha i borilačke rukavice Mirka Filipovića, a bez obzira što licitirani rekviziti imaju veliku vrijednost, ne samo u Hrvatskoj, nego i u Svijetu, prikupilo se tek 64.000 kuna (odnosno niti trostruko više nego što je nedavno u sličnoj akciji skupilo tridesetak zaljubljenika u strip), nakon čega su se golferi i njihovi posjetitelji bezbrižno mogli opustiti uz Josipu Lisac, Gibonnija, klapu Intrade i Tedija Spalata, čije cijena nastupa ukupno zasigurno premašuju prikupljeni iznos.

 


Uslijed niskih temperatura vrt zagrebačkog kluba ostao je prazan

 


Josipa je nastup otvorila s "Dobro mi došel prijatelj"

 


Servirane delicije uporno nisu nestajale sa stolova

 


Gibonni je opet nosio kapicu

 


Pored kante za smeće igrački set od par tisuća eura

 


Tedi se Spalato ištekao iz struje

 


A to se proslavilo golemom tortom trokatnicom