Knjige za Anu

Navar Glibotić

24. studenog 2006.

Knjige za Anu

Kolege novinari i dalje nastoje skupiti čim više sredstava za liječenje mlade Ane Rukavine, Vjesnikove novinarke koja boluje od leukemije. Tako Zbor sudskih izvjestitelja, sutra u Gajevoj ulici kod lokala Charlie, organizira prodaju knjiga (riječ je o nekim vrlo zanimljivim naslovima) po popularnim cijenama, a novci su, inače, namijenjeni za financiranje puta i liječenja kolegice u SAD-u

Anine kolege novinari sutra će na zagrebačkoj špici prodavati knjige, a lovu koja se zaradi uložiti će na njezin račun, ne bi li joj barem malo pomogli. Akciju su pokrenuli Zbor novinara sudskih izvjestitelja, a svesrdnu pomoć im je dalo i pet redakcija: Jutarnji list, Novi list, Slobodna Dalmacija, Večernji list i Vjesnik.

Naime, te su firme dale neke od ponuđenih knjiga koje su se prodavale uz novine tako da će ih se sutra ispred Charlija moći nabaviti po još popularnijim cijenama. Ostale su knjige donirali sami članovi Zbora, ali i njihove kolege iz redakcija, koji su spremno poklonili dijelove svojih kućnih biblioteka. Iz neslužbenih se izvora može doznati da ima zanimljivih naslova, tako da je preporučljivo doći i pogledati.

I to je ukratko to. Ako što knjiga ostane, a za nadati se da neće, one će biti proslijeđene u dobrotvorne svrhe (još se ne zna da li Domu za nezbrinutu djecu ili negdje drugdje). Ako ništa, sutra bi se kod Charlija moglo doći da se vidi neka piskarala, ali i urednike s ovog sajta.