EUROPSKI LIDERI I IVO SANADER: Pogledajte kako su nas zajebali europski prijatelji!

Ivan Kegelj

22. kolovoza 2011.

EUROPSKI LIDERI I IVO SANADER: Pogledajte kako su nas zajebali europski prijatelji!

Četiri godine protekle su od parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, kad smo (re)izabrali HDZ na čelu s Ivom Sanaderom. Na ovom mjestu podsjećamo na jednu od propagandnih tehnika koje je HDZ u to vrijeme koristio da dobije povjerenje birača, a u glavnoj ulozi bili su istaknuti europski političari. Angela Merkel, Wilfried Martens, Bertie Ahern i ostali europski lideri, koji danas za Sanadera ne žele niti čuti, tad su nas uvjeravali da je riječ o nadčovjeku koji će Hrvatsku povesti u bolju budućnost. Evo kako su nam ga metnuli EU prijatelji


Montirao - Nik Titanik

Neposredno pred izbore 2007. godine HDZ je emitirao predizborni spot u kojem dojučerašnji Sanaderovi europski prijatelji, koji danas za njega ne žele niti čuti, seljacima s brdovitog Balkana preporučuju da svoj glas daju HDZ-u i Ivi Sanaderu. Njihove izjave doprinijele su da još jednom izaberemo stranku u čijoj režiji se već dvadeset godina odvija Velika pljačka Hrvatske. Danas kad je doktor Ivo Zanadaa u austrijskom pritvoru, liderske veličine iz prijateljskih zemalja Europske unije koje su nastupile u HDZ-ovom spotu daju punu podršku Jadranki Kosor i njezinim antikorupcijskim nastojanjima. Ovom prilikom Lupiga zahvaljuje prijateljima iz Europe te ih usrdno moli: "Nemojte nam više pomagati oko izbora naših političkih predstavnika."


Angela Merkel (njemačka premijerka):

"Hrvatska se posljednjih godina počela brzo razvijati. Reforme u gospodarstvu, u javnoj upravi i pravosuđu zemlju su pretvorile u pokretača jugoistočne Europe. Hrvatska je na dobrom putu da postane članica Europske unije. Sve je to učinjeno pod vodstvom HDZ-a i Ive Sanadera."

Wilfried Martens (predsjednik Europske pučke stranke): "Hrvatska je vrlo dinamična i vrlo moderna zemlja. To je rezultat politike premijera Ive Sanadera. Ivo Sanader je vrlo uvažen vođa u Europi."

Bertie Ahern (predsjednik Vlade Republike Irske):
"Hrvatska će biti jedna od vrlo naprednih europskih zemalja. Odluke o ulaganju u obrazovanje i izgradnju infrastrukture. Tijekom dugogodišnje suradnje s Ivom Sanaderom, on se dokazao kao velik vođa, velika osoba."

Kostas Karamanlis ( predsjedik Vlade Republike Grčke):
"Ivo Sanader je moj prijatelj. Dijelimo zajedničku viziju o stabilnosti i napretku za sve narode u jugoistočnoj Europi."    

Jean Claude Juncker (predsjednik Vlade Luxemburga): "Hrvatska u osobi Ive Sanadera ima istaknutog državnika. Omiljen je diljem Europe i ima veliki utjecaj. Hrvatskoj treba jak glas u inozemstvu, a Ivo Sanader je lice Hrvatske u Europi. On se pobrinuo da svi u Europi shvate kao je Hrvatskoj mjesto u europskoj obitelji."

 

 

Lupiga.Com