Rat spotovima dobio svoj nastavak - Lupiga objavljuje uratke kojim HDZ "uzvraća udarac"

Ivor Car

19. studenog 2007.

Rat spotovima dobio svoj nastavak - Lupiga objavljuje uratke kojim HDZ "uzvraća udarac"

Svojom bakicom s placa, Jadrankom Puž, parodirajući reklamu mrskog im HDZ-a gdje se Niko Kovač bori za pravo glasa u dijaspori, SDP je, sudeći prema reakcijama glasača, napravio pun pogodak. No, HDZ je odmah odlučio uzvratiti udarac. Kako nam je rekao jedan visoki čelnik HDZ-a, novim spotovima ta će stranka "pokopati" SDP, a Lupiga ih objavljuje dok su još vrlo "vrući", sat vremena nakon njihovog "štampanja"

Sudeći prema komentarima na brojnim domaćim forumima SDP je s kumicom Jadrankom Puž napravio "pravi posao" ("Ja sam Jadranka Puž, prodajem na tržnici. Rođena sam i živim u Hrvatskoj gdje uredno plaćam porez ... Volim ovu zemlju, moja sestra Barica također. I sad bi neki koji nemaju pojma kako se ovdje živi odlučivali kako ću ja živjeti. E baš zato ću izaći na izbore"), što je bio dobar razlog da HDZ pod hitno uzvrati udarac, pogotovo nakon što se shvatilo da je kampanja u kojoj su se mobilizirali hrvatski sportaši, bila kontraproduktivna.

Stoga su ovaj put unovačili "obične ljude", a zanimljivo je kako se u nova tri spota HDZ nije orijentirao isključivo na "pljuvanje" protivnika. Naime, samo u jednom spotu, gdje se govori o propasti brodogradilišta Viktor Lenac, promidžba je usmjerena u negativnom pravcu, dok se u druga dva spota, SDP niti ne dotiče. No, sve u svemu, po našem skromnom mišljenju, najave kako nova garnitura spotova uzvraća udarac nisu se obistinile, već je riječ tek o uobičajenim predizbornim spotovima koji su u trenutku objavljivanja ove novice viđeni sveukupno tek 50 puta. Pogledajte, pa prosudite ...

Ivan Polić


 Goran Bencun


 Branko Garvanović