DIRAČKO MJESTO: Taman kad počnem guštat, uleti mi demokracija!

Ivor Car

25. listopada 2011.

DIRAČKO MJESTO: Taman kad počnem guštat, uleti mi demokracija!

Još samo koji tjedan i diljem Hrvatske otvorit će se dirališta, pardon, birališta, a tim povodom vraćamo vas koju godinicu unatrag, u neka druga, a opet nekako ista vremena. Točnije, odlazimo u travanj 1997. godine kada je u kultnom, a danas upokojenom tjedniku, Feral Tribune, objavljena izvrsna epizoda iz Bilježnice Robija K.. Robi, eto, sad već desetljećima ide u treći a i srećom ga do današnjeg dana možemo uredno pratiti. Nikako ne propustite ovu urnebesnu epizodu

Sve je počelo kad se ona tuljanica Niveska uputila na diralište. Mi ekipa mrginjosi smo se sakrili iza trafo stanice. Onda smo ćiribimbili iza zidića kad će Niveska naić na diračko mjesto. Kad je naišla skroz na cencu onda je Kane Šteta iskočijo i gurnijo je iza trafo stanice. Onda smo mi drugi tupamarosi ćopili je za ruke i naslonili je na zid. Tuljanica Niveska je samo razrogačila oči od zbunjitisa. Onda je moj drug Dino njoj viknijo: "Dobrodošla na diračko mjesto broj dvajstri!" Kad je viknijo onda je Dino u roku munja Nivesku ćopijo za limun. Niveska je dreknila: "Uime, štato radiš, majmune jedan pederski!? Šta me diraš za limune?!" Samo dok je ona drečala ja sam nju u roku hitnost uštipnijo za gujice. Niveska je skriknila: "Stop! Stop! Ne diraj me, pizdaliti strinina đikanska! Uime! Biž mi od gujica!"

Onda je tu nastala drpačina prva liga. Mi mrginjosi smo tuto kompleto štipuckanili Nivesku za gujice i limune i keserili smo se. Samo je onaj flomić Boban čuvao stražu iza zidića. Niveska je cipala nas sa šakama i arlaukala je: "Ne dirajte me! Jebavam pas sve živo! Pusti mi limune, pederinjosu jedan! Ne dirajte me!" Onda je Kane Šteta njoj viknijo: "Štaš ti nama govorit koga da diramo, čoviče! Pa to je osnovno demokracko pravo!" Dino je rekao: "Tako je, Kane! Najglavnija svetinja je volja dirača na diračkom mjestu! A po ustavu svako ima pravo da dira i da bude diran!" Niveska je skriknila: "Ali ja neću da me iko dira!" Ja sam rekao: "He-he, jebešga kad si nam na diračkom spisku!" Niveska je zakreštala: "A jel ti mater na tom spisku, a?! Đikane jedan, šta ne ideš drpat Nelu svinjogojstvo?!" Dino je rekao: "E, to ne može! Mi diramo najbolje!" Onda je opet uletila revijska drpancija. Niveska je koprcmanila se i pokrivala rukama limune i gujice. Plus nas je pljucala i grebala i slala u pizdulinammaterinučetničku. Kane Šteta je rekao: "A u kua, raspoloženje diračkog tjela nam je živa katastrofa!"

Onda ga je Niveska zdimila sa nogom u jaja. Kane je samo iskobečijo oči i strmopizdijo se na koljena. Ja sam Niveski viknijo: "N bava kua! Nemoj da ti sad zovnem cjeli dirački odbor zbog nepristojnog ponašanja na diralištu!" E ali onda je dotrčao do nas onaj flomić Boban sa straže. Boban je uspuvao se vikao je: "A u kua, ekipa, totalni je zajeb! Prekidaj sa drpačinom, čoviče, zajeb je maksimalan! Sad mi je onaj Rino Sajla sve objasnio..." Ja sam njega prekinijo: "Ama šta je bilo, čoviče, reci više?" Boban je rekao: "Zajeb je u pene bonačića! Danas se ide na birališta, a ne na dirališta! Kužiš? Zasrali smo motku, čoviče, triba pustit Nivesku na miru!" Dino je razrogačijo oči: "Na birališta? N bava kua? Oala zajeba, u pene! Ajme, Niveska, skužaj živo! Ajme nemoj se ljutit, molim te..." Tu je uletijo neugoditis na četvrtu. Ja sam Nivesku pomilkijo po ramenu i rekao sam: "Sori, Ninči, totalno smo se spizdili u komcepciji! Trebalo je na birališta, he-he..." Kane Šteta je promrmorijo: "Jebešga, Ninči, sori šta smo te imkomodirali... Oš možda jednu žvaku kolojsicu?"

Onda smo mi ekipa mrginjosi potulili glavuše i odgibali smo. E ali tuljanica Niveska je naslonila se na trafo stanicu i plakala je. Meni je tu uletijo živi komitis od tugosti i ljucke nesreće. Onda sam ja odgibao nazad do nje i rekao sam: "Šta je, Niveska, šta sad plačeš?" Samo Niveska se nije mogla zaustavit od plakancije. Ja sam pitao: "Šta sad plačeš, jebaga patak, pa niko te više ne dira?" Niveska je šmrcnila i rekla je: "Kako neću plakat! Taman kad počnem guštat, uleti mi demokracija!"

Feral Tribune, travanj 1997.