Booksa za listopad

Ivor Car

3. listopada 2004.

Booksa za listopad

Već neko vrijeme nismo ni spomenuli popularnu zagrebačku Booksu, pa vam stoga u ovoj novici donosimo plan i program Bookse za mjesec listopad. Bit će u Martićevoj svega, od gitarskog jazz dua i pjesničkih večeri s Ivicom Prtenjačom i Tomislavom Filipanom, do radio-dokumentarca i predstavljanja najnovijeg programa po "uzoru" na Bogovićevu - "Špica u Booksi"

Five o'clock Tea Music
06.10.2004 :: 17h

Niste baš od klasične glazbe i klasičnih instrumenata, ne pale vas institucije kao što su glazbena škola ili akademija? Vaša dijagnoza je da bolujete od predrasuda. Poslušajte gitarski jazz duo kojeg čine Tomislav Malagurski i Slaven Špoljarić, klasično obrazovani dečki, maturanti glazbene škole u Zagrebu, a nakon toga više ništa neće biti kao prije. A mi baš s njima otvaramo sezonu „Glazbe uz čaj u 5“ svake srijede, kako i ime programa kaže, u pet :-))


Prozna večer :: Zoran Lazić
07.10.2004 :: 20h

Još jedna u nizu proznih književnih večeri, ovoga puta s danas već poznatim i afirmiranim hrvatskim mladim krampusom koji iza sebe ima već cijele dvije knjige i poduže iskustvo pisanja u raznim medijima. Od Zorana ćemo doznati nešto više o njegovoj miss Krampus, ljetu u gradu, Kikindi, Ripperovoj krađi njegovih rečenica i o centrifugalnoj i centripetalnoj sili. Valjda i još o koječemu. Mi smo spremni, a nadamo se, i on.


Promocija časopisa Libra Libera
19.10.2004 :: 20h

Libra Libera su Zoran Roško, Katarina Peović Vuković, Sven Cvek i Ana Grbac, a rade što? Furaju koncepciju koja pali, pa bio to i časopis za književnost i teoriju. Iza njih stoji Attack, a u novom broju vam nude sljedeće - analizu vremena reklama, avant-porno i radikalnu seksualnost u prozi. To je baš ono što vas zanima, nije li?


Pjesnička večer :: Tomislav Filipan
20.10.2004 :: 20h

Možda ste u gradu (a i šire, viđeni su čak i u Varaždinskim toplicama!) primijetili neke čudne ljude u još čudnijim majicama s natpisom „Zmijo, kupit ću ti mungosa!“. Copyright stiha pripada u naslovu spomenutom Tomislavu Filipanu, dr.med.vet. i skoro svega drugog. Nadasve zanimljiva pojava na hrvatskoj medicinskoj, estradnoj i književnoj sceni koju jednostavno trebate doživjeti.


Radio-dokumentarac (feature)
23.10.2004 :: 20h

Feature iliti radio-dokumentarac je radio dokumentarac. A 23. ovog mjeseca pustit ćemo vam jedan radio-dokumentarac koji se još stručno zove feature. Feature ćemo puštati s naše linije, odnosno s CD-a, a ne s videa zato što je feature radio, a ne video dokumentarac i sastoji se od raznih zvukova bez slike. Feature ili hrvatski radio- dokumentarac… Zašto nam Ljiljana nije poslala više materijala s informacijama o ovom programu?


Pjesnička večer :: Ivica Prtenjača
27.10.2004 :: 20h

Da nema Ivice, poezija bi bila nešto posvema drugo. Ovaj najveći hrvatski pjesnik tekućeg stoljeća koji se upravo vratio s turneje od Antarktika do Balkana dat će vam brojeve telefona svih književnika s naših prostora a i šire. Dovoljno ga je samo lijepo zamoliti. Ivica lives forever! Za njega ne trebaju pretjerane najave i velika objašnjavanja, jer tko ga je vidio i čuo, zna o čemu se radi, a tko nije – najtoplije preporučamo.


Špica u Booksi :: Julijana Matanović
30.10.2004 :: 11h

Predstavljamo vam naš najnoviji program – Špicu u Booksi. Furamo se na Bogovićevu i nudimo vam još bolju kavu i još bolji trač. Jednom mjesečno u ovim ranim subotnjim satima tračamo s po jednom poznatom osobom iz književnog miljea (milieua, hahaha) o svemu što muči nas male, obične ljude – cijeni barela nafte, američkoj hegemoniji i globalizaciji, cijeni grincajga na Dolcu (čuli smo da će poskupjeti na 6 kn!!!), kao i o ponudi knjiga u knjižarama. Obavite svoj subotnji špeceraj i nakon toga k nama na trač i kavu!