"15 dana" i Motovunski filmski festival u Booksi za kraj

Ivor Car

6. srpnja 2004.

"15 dana" i Motovunski filmski festival u Booksi za kraj

Još malo pa nestalo – fraza je koju bismo mogli upotrijebiti za razdoblje koje nam slijedi, a zovemo ga ljetom i poznato je po tome što mnoge ustanove za vrijeme njegova trajanja zatvaraju svoja vrata. Tako saznajemo da, kod Zagrepčana, vrlo popularna Booksa također uzima ljetnu pauzu. Stoga ćemo vas upoznati s onim što je preostalo
Da, sada je jasno! Pravo ljeto je napokon stiglo, a s njim i trenutak kada u hrvatskoj metropoli sve staje i svoja vrata zatvara tko god može i kome god to prilike dopuštaju. Tako smo saznali da će svoja vrata za posjetitelje željne raznoraznih programa, tijekom zagrebačkih ljetnih vrućina zatvoriti i Booksa. Tamo će mjesec kolovoz biti neradni. Odnosno, drugim riječima, glasno i jasno - u najpopularnijoj zagrebačkoj knjižari neće se ništa događati.

No, ipak to nije sve za ovo ljeto, jer u Booksi će odraditi još dva programa. Prvi od njih je promocija časopisa "15 dana" prilikom čega će govoriti Dean Duda, Tomislav Brlek i Bruno Kragić. To će se zbiti danas, dakle, u utorak 6. srpnja točno u 20 sati.

Drugi događaj koji je Booksa organizirala prije ljetne pauze, ili kako oni to slikovito nazvaše, "ljetnog zatišja" planiran je za nedjelju, 11. srpnja u 21 sat. Riječ je o predstavljanju ovogodišnjeg Motovunskog filmskog festivala. Tom prilikom u Booksi će glavnu riječ voditi Rajko Grlić, Olinka Vištica i Igor Mirković.