Afion uz Damira Imamovića pohodi Aquarius + Lupiga poklanja četiri ulaznice

Slon

27. svibnja 2007.

Afion uz Damira Imamovića pohodi Aquarius + Lupiga poklanja četiri ulaznice

Nakon što je u prosincu prošle godine kultni Afion odradio koncert života, rasprodavši Malu dvoranu Lisinski, bend će ovoga utorka nastupiti i na zagrebačkom moru, u klubu Aquarius. Nakon, vjerujemo, nezaboravnog nastupa, publika će imati priliku čuti kako radi Afionov osobni disORIENTation dj tim, koji odnedavno svakog ponedjeljka zabavlja publiku i u zagrebačkom kafiću "No sikiriki". Za ovu priliku Lupiga prave znalce časti s dva puta po dvije ulaznice

U utorak, 29. svibnja s početkom u 21 sat, zagrebačka će publika u klubu Aquarius imati prilike prisustvovati posebnoj poslastici. Afion (www.afion.net), naime, sprema još jedan nezaboravan nastup. Nakon uspješnog i plodnog perioda okrunjenog rasprodanim koncertom u Maloj dvorani Lisinski, u prosincu prošle godine, zaželjeli su se žive svirke i u Zagrebu. Publici će predstaviti već znane pjesme u izmijenjenom ruhu i pokoju novu s budućeg albuma na kojem marljivo rade. Uz to su odlučili zasvirati s dragim ljudima, umjetnicima koji unatoč različitim izričajima u okviru onoga što se naziva u nas etno, a ponekad i world music, veže poseban odnos prema glazbi koju izvode, beskompromisno slijede srce ne obazirući se na trendove, vole to što rade, uživaju u muzici koju sviraju.


Nenad Kovačić

Uz Afion, nastupit će vrsni interpretator sevdalinki Damir Imamović (www.damirimamovic.com) te "big mama hrvatske etno-scene" teta Dunja Knebl (www.dunjaknebl.com), s kojom će izvesti nekoliko novih pjesama s njezinog budućeg albuma koji stvara u suradnji s Afionom te. Na nedavnom koncertu u Sarajevu Afion je imao prilike zasvirati s Damirom Imamovićem. Ljubav se rodila na prvo pjevanje te su je odlučili javno pokazati i zagrebačkoj publici. Damir Imamović, unuk legendarnog Zaima Imamovića, utire put vlastitom iskazu u sevdahu, novim načinom sviranja gitare i novim glasom za stare pjesme koji otvara jednu potpuno novu dimenziju i ljubavi, i tuge i sreće, i svega sto sevdah i sevdalinka jesu: ljubovanje s vlastitom boli.


Damir Imamović

Afionu se uskoro bliži četverogodišnjica djelovanja, u kojoj su od ljudi koji sviraju sebi za gušt postali prava klupska atrakcija, ubirući simpatije kako svojom prirodnošću, nepretencioznim zahvatima u tradicijsko glazbeno tkivo tako i iskrenošću. Publika ih voli, a njihovu kvalitetu prepoznala je i struka što pokazuju nominacije za Novinarsku nagradu Zlatna koogla u kategoriji Najbolji novi izvođač 2005., te 2006. godine u kategoriji Najbolji ženski vokal i najbolja produkcija. Njihov udaraljkaš Nenad Kovačić osvojio je nagradu Hrvatske glazbene unije - Status, u kategoriji najboljeg instrumentaliste u etno glazbi, a nominirani su i za Diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg etno albuma. Nakon koncerta ples će se nastaviti uz Afionov osobni disORIENTation dj tim koji će vam razgaliti dušu uz sevdah i dert, a koji odnedavno imate prilike slušati i svakog ponedjeljka u kafiću "No sikiriki". Nožice će zaplesati uz neparni makedonski ritam, dašak svježine donijet će nordijske pjesme i tuvansko grleno pjevanje da bi vas opet pripremili na đuskanje uz romsku glazbu te albanski i turski hip-hop. Cijena ulaznice je 30 kuna u pretprodaji, a 40 kuna na dan koncerta na ulazu u klub. Pretprodajna mjesta su Aquarius CD Shop (Varšavska 13) i Klub Aquarius (Matije Ljubeka b.b.).


Danijel, Tanja i Lidija

Samo za ovu priliku Lupiga će svoje posjetitelje počastiti s dva puta po dvije ulaznice, koje će osvojiti oni koji na e-mail urednistvo@lupiga.com pošalju imena (prezimena nisu nužna) svih članova Afiona.