Kuglanje i jabukovanje. Večer prva - mlade nade sa estrade

miro@lupiga.com

2. travnja 2005.

Kuglanje i jabukovanje. Večer prva - mlade nade sa estrade

Jake snage Lupige upućene su u istragu pozadine Zlatne Koogle, večer prva, u pronalazak kakve afere, poluistine ili trača. Nismo mogli sredit' karte od organizatora jer mi to olfo ne pratimo pa im zahvaljujemo. Hvala papci! Ovaj tekst vam košta 100 kn. Dalje čitajte o nastupima, stajlingu bendova, nadanjima te njihovim porukama organizatoru. Saznajte i kako se večer pretvorila u neočekivan susret kojem se malo tko nadao

Jake snage Lupige potpomognute Lijenim Vukom, Banetom i x-om koji ima crno preko očiju, upućene su da istraže pozadinu događanja na Zlatnoj Koogli, večer prva, te da kao takvi pronađu kakvu aferu, trač ili poluistinu. Kako si nismo mogli srediti karte od organizatora, jer mi to olfo ne pratimo, ja sam morao kupit kartu, te se ovim putem zahvaljujem organizatoru Zlatne Koogle. Hvala papci!

 

 

Vrijedni i veseli pajdaši u Klubu studenata elektrotehnike. Svaka sličnost s FER-ovcima je slučajna.

 

 

U nastavku teksta čitajte o nastupima bendova, njihovom stajlingu, njihovim nadanjima te nekim njihovim porukama organizatoru. Isto tako saznajte kako se piscu ovih redaka kraj večeri pretvorio u neočekivani susret kojem se malo tko nadao.

 

Malo kasnije nego što je pisalo na službenom letku Kugle pojavili smo se na vratima KSET-a. Kašnjenje opravdamo činjenicom da šefovi dolaze kasnije od obične raje. Kako tvrde na svom sajtu nagrada Koogla (vidi pod svrha) nema namjeru biti konkurencija ostalim diskografskim nagradama već želi ostati samostalna, nezavisna, pravedna i nedirigirana dodjela nagrada. Malo sumnjivo, jel' da? Bilo kako bilo program dodjele ove diskografske nagrade podijeljen je u tri večeri, a da ne duljim tko gdje i kada, to pročitajte na službenom webu ili me nazovite na telefon pa ću vam sve ispričati. Prva večer je posvećena novim nadama, a u KSET-u su nastupali sljedeći izvođači: Septica, Flyer, Postolar Tripper, Lollobrigida, Marshmallows i Tranzistor.

 

Kada smo prihajali već je svirao Flayer. Ja sam zamijetio samo tri pjevačice, te mi se najviše svidjela plava, a mom drugu Branetu crna. No, o ukusu se ne raspravlja, te ovim putem pozdravljamo djevojke iz navedenog banda uz napomenu da su one kasnije i odnijele nagradu Koogla. Nakon Flayera na red je došla Septica, bend od dva starca (HC punk rock hip hop izvođači) i tri mladca (teški metal glam rock svirači) iz Vinkovaca. Dok ovo pišem naviru mi uspomene na njihove tekstove: "jesul ovo ženske gaće, nisu to su moje gaće (sad brzo i glasno) Đesme jebo! Đesme jebo!", zatim kompozicija "volim promile, volim sise" i moj osobni favorit "čija je ovo trava, čiji je ovo šit?".

 

 

Posebnu pažnju je privlačio gitarist Septice, u svojoj uskoj bijeloj majici te s maramom oko glave.

 

 

Spoj zaigrane mladosti na gitari i osobnog ljudskog iskustva izvođača sigurno će privući nove, jer vidjeli smo u KSET-u starih fanova već imaju. Uključujući i moju cimericu. Poslije Septice na red je došao Postolar Tripper. To vam je onaj dvojac iz Zadra koji repa o janjetini. Moji osobni favoriti i kako se dalo primijetiti veliki Shortijevi kompići.  

 

 

S janjetine u vaš omiljeni klub - Postolar Tripper.

 


Oni su predstavili neke nove stvari i svoj mega hit o mladoj janjetini pod punim imenom "tužna priča o selu". U pauzi smo pokupili i ekskluzivnu izjavu jednog od dvojice frontmena benda (vidi sliku), čije ime ne znamo, a nismo ga uspjeli naći na njihovom službenom webu.

 

 

 

Postolar ili Tripper?

 

 

Bilo kako bilo on nam se požalio na činjenicu da su on i njegov pajdo iz banda sami financirali put do Zagreba. Organizatoru, ccc. Kada su se slegle rime o mladom luku nastupile su Lollobrigida.

 

 

Slab bend i još gori kritičar.

 

 

O njima sam mislio pisati samo loše. Ono ne valjaju, šta će im ta krila i grafoskop, ali sam se predomislio, jer sam već pri kraju večeri sa svojim društvom završio u Jabuci sa jednom od pjevačica (Ida) i uz uvjet da se slika sa mnom (vidi sliku) obećao sam da neću o njima ništa loše napisati. Pa stvarno neću. Puno pohvaljujem i Idin odnos prema medijima, gdje se pokazalo da je glazbeno umijeće samo pola posla, a ostalo je image. Dakle cure, samo naprijed. Vrijedilo je jednu sliku za Lupigu.

 

Do kraja nam je ostao samo Tranzistor, bend koji smo zapamtili samo po tome da su bili obučeni kao deratizatori. Kako piše na webu od KSET-a oni su bivši prateći bend Davorina Bogovića, a navodno imaju i neki spot. Nisam vidio ni čuo, no i njima uredništvo Lupige želi sreću na teškom, ali slatkom putu rock n rolla.

 

Zbrisali smo iz KSET-a prema Jabuci (taj klub nema svoj web jer šta će im), neslužbenom okupljalištu zlatne pop generacije iz osamdesetih. Osim uvijek viđenih, ovaj put pridružili su nam se i još kojekakvi nazovi rokeri, primjerice Goran iz Babiesa koji je, kaže, zadovoljan učinjenim na planu rocknrolla. Na slici ga uvijek lako možete prepoznati po ispruženom srednjem prstu.

 

 

Goran iz Babiesa obradovao se, kao i uvijek, kada je vidio svoje omiljene novinare s Lupige.

 

 

Vidjeli smo tu i Lidiju, mlađu i više etno izvođačicu benda koji tek treba postati poznat, a koji se zove Afion. Ona je obećala da će s nama popratiti i druge dvije večeri Koogle, živi bili pa vidjeli.

 

 

Gle mala, ja ti imam bend!

 

 

Ne smijem zaboraviti ni službenog pobjednika sviranja na imaginarnoj gitari iz 2003. godine, Nick-a. Nick, Zagrebačka legenda kaže da ga u sviranju imaginarne gitare fura sve (mislio je na glazbu), a da mu je jedini nedosanjani san dolazak banda AC/DC u Zagreb.

 

 

 

Nick (35): Dovedite AC/DC u Zagreb

 

 

Tako je dakle prošla prva večer Koogle. Nagrade su odnijele cure iz Flayera, a mi smo kao i uvijek utjehu potražili u razrijeđenoj pivi te popularnom gin tonicu u Jabuci. Pratite nas i sutra u ekskluzivnom izvještaju, ja se nadam, mog druga Lijenog Vuka.